Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3742 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Με εκτενές αφιέρωμα στο Ολοκαύτωμα κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της 15ήμερης ηλεκτρονικής έκδοσης της Βουλής των Ελλήνων «ΒΟΥΛΗ –ΕΠΙ ΤΟΥ … ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟΥ» (τ.14, 23.2.2021), με ρεπορτάζ από τις δράσεις της Βουλής για τη φετινή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος και άρθρο του Αλέξανδρου Μωυσή για τους Ρωμανιώτες των Ιωαννίνων. Χαρακτηριστικό της ηλεκτρονικής έκδοσης: η δυνατότητα παρακολούθησης των εκδηλώσεων στον ιστότοπο ή στο κανάλι της Βουλής στο You Tube, και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει:

-Σελ. 62: Η ΒΟΥΛΗ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ – Ομόθυμη καταδίκη της ναζιστικής θηριωδίας από όλα τα κόμματα της Βουλής.

Στο άρθρο καταχωρούνται οι δηλώσεις όλων των  βουλευτών που μίλησαν κατά την εκδήλωση που έγινε το πρωί της 27ης Ιανουαρίου 2021, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής. Μίλησαν:Ο προεδρεύων Α΄ Αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης, ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης, οι βουλευτές: του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, του ΜέΡΑ 25 Γιώργος Λογιάδης. Δείτε τη συνεδρίαση εδώ

-Σελ. 64: ΡΩΜΑΝΙΩΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ – Εκδήλωση Μνήμης, Χρέους και Τιμής στην Εσθήρ Κοέν

Το άρθρο περιλαμβάνει αποσπάσματα από τις ομιλίες της εκδήλωσης, η οποία μεταδόθηκε διαδικτυακά και πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δημάρχου Ιωαννιτών και του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος.  Μίλησαν οι: Ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του Ιδρύματος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο συντονιστής της εκδήλωσης και Γ.Γ. του Ιδρύματος της Βουλής καθηγητής Ευάνθης Χατζηβασιλείου, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών και Πρόεδρος της Ι.Κ. Ιωαννίνων Μωϋσής Ελισάφ, ο συγγραφέας και Πρόεδρος της Εθνικής Βιβλιοθήκης Σταύρος Ζουμπουλάκης, η αρχαιολόγος και Διευθύντρια του ΕΜΕ Ζανέτ Μπαττίνου, ο Διευθυντής του Πνευματικού Κέντρου της Ι.Κ. Αθηνών Σάκης Νεγρίν. Δείτε την εκδήλωση εδώ

-Σελ. 68: Ο αφανισμός της Ρωμανιώτικης Εβραϊκής Κοινότητας των Ιωαννίνων, του Αλέξανδρου Μωϋσή.

Πηγή: ηλεκτρονικό περιοδικό ΒΟΥΛΗ - ΕΠΙ ΤΟΥ... ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae