Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4074 επισκέπτες και 4 μέλη συνδεδεμένους

Log inΔΩΡΕΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ «ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΣΘΗΡ» ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Ένα σπάνιο πάπυρο του «Βιβλίου της Εσθήρ», το οποίο εκτιμάται ότι γράφτηκε στα μέσα του 15ου αιώνα στην Ιβηρική Χερσόνησο, δωρίθηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Ισραήλ, λίγο πριν την γιορτή του Πουρίμ.

Αυτός ο πάπυρος, φωτογραφίες του οποίου μπορείτε να δείτε ΕΔΩ, είναι ένας από τους παλαιότερους παπύρους που εξιστορεί την ιστορία του Πουρίμ, δήλωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη.

Ο διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης του Ισραήλ σε δήλωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων  ότι ο πάπυρος αυτός «είναι μία απίστευτα σπάνια μαρτυρία για τον πλούσιο πολιτισμό των Εβραίων της Ιβηρικής Χερσονήσου» και ότι «είναι ιδιαίτερο προνόμιο της Βιβλιοθήκης να φιλοξενεί αυτό τον θησαυρό και να συντηρεί την κληρονομιά των εβραίων της Ιβηρικής Χερσονήσου πριν τον διωγμό τους, προς όφελος όλου του κόσμου, αλλά και του εβραϊκού λαού».

Η δωρεά έγινε από τον Μάικλ Γιέσελσον και την οικογένειά του, δήλωσε η Βιβλιοθήκη και θεωρείται το παλαιότερο γνωστό «Βιβλίο της Εσθήρ» παγκοσμίως το οποίο ανήκε σε ιδιώτες.  

*Μετάφραση - στοιχεία από άρθρο στην ιστοσελίδα του EJC, 23.2.2021

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae