Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4331 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΟ ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΧΑΪΜ ΠΑΡΔΟ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ & ΠΑΡΟΝ» PDF Εκτύπωση E-mail

Στον ιστότοπο ταξιδιωτικών περιηγήσεων Clio Muse Tours δημοσιεύθηκε συνέντευξη του Βίκτωρα Ασσέρ στη Μαρία Αϊβαλιώτη, σχετικά με την ιστορία της οικογένειάς του και την ψηφιακή ξενάγηση της Θεσσαλονίκης με θέμα «Η εβραϊκή κληρονομιά: παρελθόν και παρόν». Όπως ανέφερε ο Β. Ασσέρ: «Κάθε 'ταξίδι' στο παρελθόν της οικογένειάς μου με γεμίζει συναισθήματα χαράς και νοσταλγίας καθώς και σκέψεις γύρω από το πόσο σημαντικό είναι να έχουμε ρίζες και φτερά για το παρόν και το μέλλον».

Η ξενάγηση δημιουργήθηκε από την Clio Muse Tours, μαζί με 7 ακόμα ξεναγήσεις ‘σκοτεινού’ τουρισμού σε Ευρωπαϊκές πόλεις, στα πλαίσια του προγράμματος της Ε.Ε. RePAST H2020, το οποίο εξερευνά πώς οι ευρωπαϊκές κοινωνίες έχουν αντιμετωπίσει τις σκοτεινές περιόδους του παρελθόντος τους.

Παρακολουθήστε την ψηφιακή ξενάγηση στην εβραϊκή Θεσσαλονίκη εδώ. Διαρκεί 1 ώρα και 10 λεπτά και σε 10 στάσεις-σταθμούς της συμπρωτεύουσας παρουσιάζει 50 συμβολικές ιστορίες κτηρίων, τοποθεσιών και φυσιογνωμιών της Θεσσαλονίκης.

Η ιστορία του γνωστού εμπόρου της Θεσσαλονίκης Χαΐμ Πάρδο είναι μία από τις ιστορίες που περιλαμβάνονται στην ξενάγηση και ο εγγονός του, ο Βίκτωρ Ασσέρ, παραχώρησε φωτογραφικό υλικό από το οικογενειακό αρχείο ενώ στη συνέντευξή του μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη σημασία της διατήρησης της Μνήμης και για τον ρόλο της τεχνολογίας: «Στην εποχή του διαδικτύου θεωρώ πως ειδικά ένα ψηφιακό μέσο μπορεί εύκολα και άμεσα να παρουσιάσει την ιστορία και να συμβάλει στην διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Εύκολα διότι η πλοήγηση στο διαδίκτυο είναι πλέον διαδεδομένη σε όλη την κοινωνία. Άμεσα γιατί στοχευμένα ο επισκέπτης της ιστοσελίδας έρχεται σε επαφή με την ιστορία σε όποιο γεωγραφικό μέρος του κόσμου και αν βρίσκεται», είπε χαρακτηριστικά ο Β. Ασσέρ. Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Β. Ασσέρ.

Πηγή: Ιστότοπος Clio Muse Tours, 9.2.2021.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae