Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3987 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ WJC ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜIΤΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν έδειξαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον εβραϊκό λαό, καθώς και στην κοινή προσπάθεια καταπολέμησης των ανανεωμένων μορφών αντισημιτισμού. Η δέσμευση αυτή επισημάνθηκε σε γράμμα που εστάλη πρόσφατα στο Αμερικανικό Σιωνιστικό Κίνημα, στο οποίο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αναφέρει: «Η Κυβέρνηση Μπάιντεν με ενθουσιασμό αποδέχεται τον ορισμό του αντισημιτισμού του 2016 του IHRA, συμπεριλαμβανομένων και των παραδειγμάτων. Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διαστρέβλωσης των γεγονότων του Ολοκαυτώματος, για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, καθώς και άλλων μορφών μισαλλοδοξίας στο εξωτερικό,  και παράλληλα να ενισχύσουμε τις προσπάθειες στις ΗΠΑ ώστε να καταπολεμηθεί ο βίαιος εξτρεμισμός».

Ο πρόεδρος του WJC Ρόναλντ Λόντερ σχολιάζοντας τη δήλωση του Αμερικανού ΥΠΕΞ σχετικά με τον ορισμό του αντισημιτισμού του IHRA, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Καθώς το φαινόμενο του αντισημιτισμού έχει αυξητικές τάσεις, η Κυβέρνηση Μπάιντεν δημόσια αποδέχεται τον ευρέως αποδεκτό ορισμό του αντισημιτισμού, αποδεικνύοντας ότι η Αμερικανική Κυβέρνηση συμπαραστέκεται με αποφασιστικότητα στην εβραϊκή κοινότητα και ενώνει τις δυνάμεις της για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού. Καθώς είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να αρχίσεις πόλεμο ενάντια σε ένα απροσδιόριστο, μεταβλητό και άμορφο εχθρό, ο ορισμός του IHRA είναι ένα σημαντικό εργαλείο ώστε να γίνει κατανοητό το φαινόμενο του αντισημιτισμού, καθώς και οι διάφορες σύγχρονες μορφές του ώστε να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά».   

*Μετάφραση - στοιχεία από άρθρο στην ιστοσελίδα του WJC, 5.3.2021

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae