Ο Δρ. Devin E. Naar, ιστορικός και συγγραφέας και ο κ. Ιακώβ (Τζέκυ) Μπενμαγιόρ, ιστοριοδίφης της σεφαραδικής κληρονομιάς και καθηγητής της λαδίνο, συνομιλούν για το ξεχωριστό γλωσσικό ιδίωμα των σεφαραδιτών της Θεσσαλονίκης -την ισπανο-εβραϊκή γλώσσα λαδίνο- για τη χρήση, το μέλλον της και τις πρωτοβουλίες για διάσωσή της στη Θεσσαλονίκη.

Η συζήτηση, με θέμα «Τα ισπανο-εβραϊκά στη Θεσσαλονίκη στον 21ο αιώνα», διοργανώνεται από το Σεφαραδικό Πνευματικό Κέντρο του Μπουένος Άιρες και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του ιστότοπου  eSefarad, την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021, στις 6 το απόγευμα, από το κανάλι του eSefarad στο YouTube, από τη σελίδα του στο Facebook, καθώς και μέσω zoom: ID 947 2082 3906, Kωδ. 267181.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου στα λαδίνο.  Θα συμμετέχουν: ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ και της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, καθώς και φοιτητές του ΑΠΘ που παρακολουθούν τα μαθήματα ισπανοεβραϊκής του κ. Τζέκυ Μπενμαγιόρ, ο οποίος έχει αναλάβει το εργαστήριο βοηθητικών μαθημάτων λαδίνο του τμήματος ιστορίας του ΑΠΘ.   

Δείτε περισσότερα στο site του eSefarad