Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3742 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΦΙΚΟ ΜΕΒΟΡΑΧ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Η ένταξη του βιβλίου του Φίκο Μεβοράχ «Οι Εβραίοι στη Μέκκα του καπνού», στη λίστα των υποψηφίων βιβλίων για βράβευση από την Επιτροπή για τα Ετήσια Βραβεία Λογοτεχνίας αποτελεί, σύμφωνα με το Δήμαρχο Καβάλας, μεγάλη τιμή τόσο για την πόλη, όσο και για τον ίδιο τον συγγραφέα. Ο Θόδωρος Μουριάδης με δήλωσή του συγχαίρει τον Εβραίο Καβαλιώτη συγγραφέα για την εξαιρετική συγγραφική αποτύπωση του ένδοξου παρελθόντος της Καβάλας και εύχεται η λογοτεχνική του παρακαταθήκη να κατακτήσει τη μεγαλύτερη κορυφή στον χώρο των ελληνικών γραμμάτων.

Ακολουθεί η δήλωση του Δημάρχου Καβάλας:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για την Καβάλα και τον Φίκο Μεβοράχ το γεγονός ότι το συγγραφικό του πόνημα “Οι Εβραίοι στη Μέκκα του καπνού”, εντάχθηκε στη λίστα των υποψηφίων βιβλίων για βράβευση από την Επιτροπή για τα Ετήσια Βραβεία Λογοτεχνίας που συνέστησε προσφάτως η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Η συγκεκριμένη διάκριση θα επιτρέψει στην ιστορία των Εβραίων της Καβάλας να γίνει περισσότερο γνωστή στην Ελληνική Επικράτεια, ενώ παράλληλα θα φωτίσει σημαντικές στιγμές της πατρίδας μας που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα.

Η Καβάλα πρωτοστάτησε σε όσους αγώνες έδωσε το έθνος μας για να ορθοποδήσει και πλήρωσε βαρύ τίμημα υπερασπιζόμενη τις αξίες της Ειρήνης και της Ελευθερίας.

Οι θυσίες των προγόνων μας και εν προκειμένω των Εβραίων της Καβάλας, δεν πρέπει να περάσουν στη λήθη.

Αφού συγχαρώ τον Φίκο Μεβοράχ για την εξαιρετική συγγραφική αποτύπωση του ένδοξου παρελθόντος της Καβάλας, εύχομαι η λογοτεχνική του παρακαταθήκη να κατακτήσει τη μεγαλύτερη κορυφή στον χώρο των ελληνικών γραμμάτων».

ΠΗΓΗ: kavalapost.gr, 16.3.2021

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae