Τη Δευτέρα 12.3.2021 η Γαλλία τίμησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC) Ντέιβιντ Χάρις με την τιμητική διάκριση του Αξιωματικού του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής, μίας από τις σημαντικότερες διακρίσεις της χώρας, σε αναγνώριση «της σταθερής δέσμευσής του για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των ΗΠΑ και της Γαλλίας, της βαθιάς φιλίας του προς τη Γαλλία, καθώς και για το εξαιρετικό έργο του για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και της ρητορικής μίσους, προσπάθειες που εκτιμούνται ιδιαίτερα στη Γαλλία».   

«Καμία άλλη χώρα σε αυτόν τον πλανήτη, εκτός από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, δεν επηρέασε τόσο την ζωή μου όσο η Γαλλία» δήλωσε ο Ντ. Χαρίς. «Εμείς στην Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή θα συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα στη συνεργασία μας με τη Γαλλία και τους ηγέτες της για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, για τα οποία πολύ συχνά συμφωνούμε,  ορισμένες φορές διαφωνούμε, αλλά πάντα σε φιλικό πνεύμα».

Ο Γάλλος πρέσβης στις ΗΠΑ Φιλίπ Ετιέν δήλωσε ότι υπό την ηγεσία του Ντέιβιντ Χάρις η AJC έγινε ένας εβραϊκός οργανισμός «με την μεγαλύτερη επιρροή» παγκοσμίως.

*Μετάφραση άρθρου από την ιστοσελίδα www.israelhayom.com, 17.3.2021