Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5253 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΙΑΣΟΝΑ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ «ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: ΤΟ ΕΑΜ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» PDF Εκτύπωση E-mail

Την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021, τo Public, το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, η Έδρα Εβραϊκών Σπουδών ΑΠΘ και οι εκδόσεις Ψηφίδες πραγματοποιήσαν την παρουσίαση του βιβλίου του Ιάσονα Χανδρινού,«Συναγωνιστές: Το ΕΑΜ και οι εβραίοι της Ελλάδας».

Για το βιβλίο μίλησαν οι: Γιώργος Αντωνίου, Επίκουρος Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας των Εβραίων του ελλαδικού χώρου, ΑΠΘ, Oντέτ Βαρών-Βασάρ, Ιστορικός, Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος και ο Βαγγέλης Τζούκας, Δρ. Κοινωνιολογίας, Διδάσκων στο ΕΑΠ.

Ακολούθησε συζήτηση με τον συγγραφέα, Ιάσονα Χανδρινό.

Τον συντονισμό έκανε η Ζανέτ Μπαττίνου, Αρχαιολόγος, Διευθύντρια Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος.

Την εκδήλωση υποστήριξαν η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών και η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΕΔΩ το βίντεο της παρουσίασης.

ΠΗΓΗ: Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae