Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4234 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Η Διεύθυνση Γενικής Διοίκησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης του Ισραήλ (Τμήμα για περιουσιακά στοιχεία των θυμάτων του Ολοκαυτώματος) και η Εταιρεία Hashava για τον Εντοπισμό και την Απόδοση των Περιουσιών των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, σύμφωνα με τον σχετικό ισραηλινό Νόμο περί των περιουσιών των θυμάτων του Ολοκαυτώματος (2006), δημοσιοποιούν κατάλογο θυμάτων του Ολοκαυτώματος οι οποίοι προπολεμικά είχαν περιουσιακά στοιχεία στο Ισραήλ προκειμένου αυτά να αποδοθούν στους νόμιμους κληρονόμους τους.

Τον κατάλογο των ονομάτων / περιουσιακών στοιχείων –που περιλαμβάνει και ομοθρήσκους από την Ελλάδα- μπορείτε να τον δείτε στον ιστότοπο του Hashava εδώ. Εάν εντοπίσετε το όνομα συγγενούς σας στον κατάλογο μπορείτε να ξεκινήσετε την διαδικασία διεκδίκησης πατώντας στο πεδίο με την ένδειξη «request»,  δίπλα στο όνομα. Θα σας οδηγήσει σε φόρμα αίτησης, την οποία θα πρέπει να  συμπληρώσετε και να την υποβάλετε ηλεκτρονικά.

*Αποκλειστικοί φορείς για την τήρηση των καταλόγων και τη διεκπεραίωση των αναγκαίων ενεργειών, εάν εντοπίσετε το όνομα συγγενούς σας στον κατάλογο, είναι η Διεύθυνση Γενικής Διοίκησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης του Ισραήλ (Τμήμα για περιουσιακά στοιχεία των θυμάτων του Ολοκαυτώματος) και η Εταιρεία Hashava.

Δείτε εδώ τον κατάλογο σε pdf

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae