Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4339 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 200Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Σε επιστολές προς τους Έλληνες ομολόγους τους, ο Πρόεδρος, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Κνέσετ και ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ συγχαίρουν την Ελλάδα για την 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή του προς την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο ομόλογός της, Πρόεδρος του Ισραήλ Reuven Rivlin, μεταξύ άλλων δηλώνει ότι: «Όταν εορτάζουμε την εθνική σας επέτειο, εορτάζουμε επίσης τη μεγάλη συμβολή της Ελλάδας στις παγκόσμιες αξίες και στον πολιτισμό. Ο σημερινός κόσμος είναι ασφαλέστερος και πιο σταθερός, όταν ακολουθεί τις αρχές της δημοκρατίας. Είναι πλουσιότερος και πιο λογικός, όταν αντλεί γνώση από την πηγή της φιλοσοφίας».

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, σε επιστολή προς τον Έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Aπό τότε που κέρδισε την ανεξαρτησία της, η σύγχρονη Ελλάδα κατέστη επιτυχώς ζωτικό μέλος, τόσο της Ευρώπης όσο και της Μεσογείου, καθιστώντας την Ελλάδα κρίσιμης σημασίας γέφυρα μεταξύ των εθνών, ενώ διατηρεί πάντα το δικό της μοναδικό πνεύμα και την πλούσια κληρονομιά της για την οποία είναι δικαιολογημένα υπερήφανη». Προσθέτει ότι: «Ως εκπρόσωποι δύο χωρών που οι ρίζες τους ανάγονται στην αρχαιότητα και που μοιράζονται τις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας, προσβλέπω στη συνέχιση της στενής συνεργασίας για να επεκτείνουμε ακόμη περισσότερο τους ήδη εξαιρετικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο κυβερνήσεων και των λαών μας».

Ο Πρόεδρος της Κνεσέτ, Yariv Levin, σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, δηλώνει ότι έχει την τιμή να συγχαρεί τον ελληνικό λαό για την 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης. Προσθέτει ότι «με μεγάλη ικανοποίηση σημειώνω την εξαιρετική συνεργασία και την ιδιαίτερη φιλία μεταξύ των κοινοβουλίων μας, η οποία βασίζεται στην κοινή δέσμευση στις αξίες της δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Στην επιστολή του προς τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών Gabi Ashkenazi δηλώνει ότι: «Από τότε που απέκτησε την ανεξαρτησία της, η Ελλάδα αντιμετώπισε πολλές προκλήσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και δημιούργησε μια ελεύθερη και ανεξάρτητη κοινωνία που διατηρεί τις ελληνικές αξίες και τη φιλοσοφία». Προσθέτει ότι: «Οι ελληνο-ισραηλινές σχέσεις αποτελούν σημαντικό πυλώνα της σταθερότητας της περιοχής και της περιφερειακής συνεργασίας και έχουν στρατηγική αξία και για τις δύο χώρες μας».  

ΠΗΓΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΙΣΡΑΗΛ

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae