Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5212 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΡΕΟΥΒΕΝ ΡΙΒΛΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 73η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ PDF Εκτύπωση E-mail

Σύντομα θα γιορτάσουμε το Γιομ Αατσμαούτ, την Ημέρα Ανεξαρτησίας του Ισραήλ, και δράττομαι της ευκαιρίας να απευθύνω τις ευχές μου στην Κοινότητά σας από την Ιερουσαλήμ, την πρωτεύουσα του Κράτους του Ισραήλ και όλου του εβραϊκού λαού.

Η αναβίωση της κυριαρχίας ενός έθνους, το οποίο αγωνίστηκε με επιτυχία για να ιδρύσει ένα ανεξάρτητο κράτος ύστερα από δύο χιλιάδες χρόνια εξορίας κατά τα οποία έγιναν απελάσεις και πογκρόμ, προσπάθειες πλήρους  αφανισμού και δοκιμασίες πίστεως, είναι μοναδική στην ιστορία. Παρ’  όλα αυτά επιστρέψαμε στη γη των πατέρων μας για να ιδρύσουμε εδώ μία «εθνική πατρίδα».

Μπορούμε να ανατρέξουμε στο παρελθόν με μεγάλη υπερηφάνεια για όσα επετεύχθησαν από το Κράτος του Ισραήλ  για πάνω από 70 χρόνια, επιτεύγματα που έγιναν με τη συμβολή όλου του εβραϊκού λαού απ΄ όλο τον κόσμο. Αντιμετωπίζοντας παρά πολλές προκλήσεις και εχθρούς που επιδιώκουν να υπονομεύσουν την ίδια μας την ύπαρξη, η εθνική μας προσπάθεια εδραιώνεται πιο σταθερά, μεγαλώνει σε βάθος και γίνεται όλο και πιο δυνατή. Κάθε χρόνος φέρνει νέες προκλήσεις και το περασμένο έτος ζήσαμε όλοι μας μία νέα πρόκληση αυτή του κορωνοϊού, η οποία διατάραξε τις ζωές των ανθρώπων παγκοσμίως. Ωστόσο διατηρούμε την ελπίδα ότι μέσω της συνεργασίας θα ξεπεράσουμε όλοι τον κορωνοϊό και θα βρούμε περαιτέρω ευκαιρίες για νέα επιτεύγματα.

Πέρα από όλες αυτές τις προκλήσεις, εμείς στο Ισραήλ γνωρίζουμε πολύ καλά τις επιπλέον δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα αδέρφια μας στη διασπορά, τα οποία βιώνουν την αύξηση της μάστιγας του αντισημιτισμού σε πολλές χώρες παγκοσμίως. Η αύξηση των επιθέσεων κατά του Ιουδαϊσμού και του Ισραήλ αποδεικνύει πόσο σημαντικοί είναι οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ του Κράτους του Ισραήλ και των εβραίων της Διασποράς. Είμαστε ευλογημένοι διότι αναπτύχθηκε το  σωτήριο εμβόλιο για την καταπολέμηση του κορωνοϊού και πιστεύουμε ότι το εμβόλιο για την καταπολέμηση του ιού του αντισημιτισμού και του ρατσισμού θα βρεθεί μέσα από την εκπαίδευση, τη διάδοση των έγκυρων ιστορικών στοιχείων και την αποδοχή της αμοιβαίας ευθύνης.  

Το περασμένο έτος ήταν δύσκολο λόγω της πανδημίας, αλλά ήταν ένα έτος κατά το οποίο καλωσορίσαμε νέες ευκαιρίες για την περιοχή μας, συμπεριλαμβανομένων των «Abraham Accords» και της ομαλοποίησης των σχέσεων με ορισμένα Αραβικά κράτη, ώστε να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

Ελπίζουμε το επόμενο έτος να μας δοθεί η δυνατότητα να γιορτάσουμε όλοι μαζί το Γιομ Αατσμαούτ εδώ στο Ισραήλ, αλλά εντωμεταξύ σας προσκαλώ όλους να συμμετάσχετε στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνεται στο Ισραήλ για τον εορτασμό του Γιομ Αατσμαούτ.

Ευτυχισμένη Ημέρα Ανεξαρτησίας!  

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae