Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5332 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΟΝ ΟΣΕ PDF Εκτύπωση E-mail

Αποκαταστάθηκε και παραδόθηκε και πάλι στην πρότερη μορφή της σε όλους όσοι αγκάλιασαν την πρωτοβουλία της ανάδειξης των αποσιωπημένων γεγονότων της ιστορίας της η τοιχογραφία της Ομάδας Γειτονιάς του Βαρδάρη, στην οδό Μιχαήλ Καλού πίσω από τον ΟΣΕ, που τιμά τα θύματα της εβραϊκής κοινότητας κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και βεβηλώθηκε από αγνώστους στις 18 Μαρτίου (διαβάστε ΕΔΩ), 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, σε δημοσίευμά του, στις 9 και 10 Απριλίου, τα μέλη της ομάδας ένωσαν τις δυνάμεις τους και δούλεψαν με ζήλο και δημιουργικότητα, τηρώντας την υπόσχεσή τους για άμεση αποκατάσταση αλλά και προστασία του έργου από κάθε επόμενη επίθεση μίσους.

«Πράξεις έκδηλου μίσους, όπως η βεβήλωση της συγκεκριμένης τοιχογραφίας, δεν τιμούν τον πολιτισμό και την ιστορία της πόλης μας και είναι χαρακτηριστικές της άγνοιας, της αμάθειας και των αντισημιτικών πεποιθήσεων από μερίδα συμπολιτών μας. Ωστόσο, είναι αυτές που μας κρατούν σε εγρήγορση και μας υπενθυμίζουν πως το "μικρόβιο" του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας βρίσκεται ακόμα ενεργό στις κοινωνίες μας, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την ανάγκη να ενωθούμε και να αντισταθούμε συλλογικά απέναντι σε κάθε μορφή βίας και κοινωνικού στιγματισμού. Έτσι, κι εμείς, τα μέλη της Ομάδας Γειτονιάς του Βαρδάρη και σύσσωμο το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, δεν ματαιωνόμαστε και δηλώνουμε πως θα είμαστε εκεί να αποκαθιστούμε με πράξεις την ιστορική μας μνήμη όσες φορές χρειαστεί και θα συνεχίζουμε τις δράσεις μας για την ανάδειξή της. Άλλωστε, ο αγώνας μας για απεξάρτηση μας έχει διδάξει, μεταξύ άλλων, ότι είναι αναγκαίο να υπερασπιζόμαστε και να μαχόμαστε για αξίες, όπως η δικαιοσύνη, η αλήθεια και η αλληλεγγύη», τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της Ομάδας.

Η αποκατάσταση της τοιχογραφίας έγινε, με τη σημαντική υποστήριξη και την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Heinrich Böll Stiftung και τη συμβολή του street artist Same84 και της UrbanAct.

ΠΗΓΗ: ιστοσελίδα VORIA, 12.4.2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ι.Κ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae