Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4922 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΖΗΤΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν ζήτησε την αλλαγή του νομικού συστήματος της χώρας, κατόπιν ισχυρισμού ενός άντρα που σκότωσε την εβραία γειτόνισσά του ότι είναι ανίκανος να δικαστεί επειδή ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, γεγονός που τον οδήγησε σε ψυχωσικό επεισόδιο, σύμφωνα με το δικαστήριο.   

«Όσοι κάνουν χρήση ναρκωτικών και οδηγούνται σε “τρελές πράξεις” δεν πρέπει κατά τη γνώμη μου να δικάζονται με ελαφρυντικά, χωρίς ποινική ευθύνη», δήλωσε ο Πρόεδρος Μακρόν σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Le Figaro. «Θα ήθελα ο υπουργός Δικαιοσύνης να παρουσιάσει μία τροποποίηση του νόμου το συντομότερο δυνατό».  

Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε πρόσφατα ότι ο δολοφόνος Kobili Traore δεν πρέπει να δικαστεί για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου της Sarah Halimi, την οποία πέταξε από τον τρίτο όροφο του διαμερίσματος της το 2017.

Το ΚΙΣ Γαλλίας δήλωσε ότι η απόφαση είναι μία «δικαστική πλάνη».

Ο Traore, που είναι μουσουλμάνος, αποκαλούσε την Halimi “δαίμονα” καθώς τη χτυπούσε για περισσότερα από 30 λεπτά, δήλωσε μάρτυρας. Αφού την πέταξε από το παράθυρο φώναξε: «Μία κυρία έπεσε από το παράθυρο» και προσπάθησε να διαφύγει, άλλα συνελήφθη. OTraore εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική και πιθανώς να αποφυλακιστεί εάν κριθεί ότι δεν είναι πλέον επικίνδυνος.     

*Μετάφραση από άρθρο στην ιστοσελίδα jta.org, 19.4.2021

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae