Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3963 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ WJC R.S. LAUDER ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Σε συνέχεια του μηνύματος του Προέδρου του WJC Ronald S. Lauder για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε στον κ. Lauder την παρακάτω επιστολή:

"Αγαπητέ Πρόεδρε Lauder,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το εμψυχωτικό συγχαρητήριο μήνυμά σας κατά την Εθνική εορτή της χώρας μου, που φέτος σηματοδοτεί την επέτειο 200 ετών από την αρχή της Ελληνικής Επανάστασης.

Πράγματι, οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ Ελλήνων και Εβραίων υφίστανται εδώ και πολλούς αιώνες, με τους δύο λαούς να διεκδικούν -με αξιοθαύμαστη δύναμη και αποφασιστικότητα- τη δική τους θέση στην ιστορία παρά τις δυσκολίες που συχνά έμοιαζαν ανυπέρβλητες.

Ωστόσο, σε αυτούς τους σύγχρονους καιρούς οι σχέσεις και οι επαφές  μας είναι ίσως ισχυρότερες από ποτέ άλλοτε. Αυτό είναι φανερό στις γερές Ελληνο-Ισραηλινές σχέσεις, στην υποστήριξη και τη συμμετοχή των ΗΠΑ στο ηγετικό τριμερές σχήμα της συνεργασίας μας με την Κύπρο και το Ισραήλ, καθώς επίσης –αν όχι κυρίως- στους μοναδικούς δεσμούς φιλίας, θαυμασμού και σεβασμού που έχουν σφυρηλατηθεί μεταξύ Ελλήνων και Εβραίων στο πέρασμα των χρόνων.

Ως το όργανο που εκπροσωπεί Εβραϊκές Κοινότητες σε περισσότερες από 100 χώρες ανά τον κόσμο, έχετε προσωπική γνώση αυτής της ξεχωριστής σχέσης μεταξύ των Ελλήνων και των Εβραίων, στην οποία έχετε επίσης μέγιστη συμβολή.

Δράττομαι της ευκαιρίας να επισημάνω ότι η χώρα μου με υπερηφάνεια ανέλαβε την Προεδρία του IHRA για το 2021. Βλέπουμε αυτή τη μεγάλη τιμή και ως απότιση φόρου τιμής στη σπουδαία Ελληνική Εβραϊκή κοινότητα και στην αξιόλογη συμβολή της στη σύγχρονη Ελληνική πολιτεία ως ένα σημαντικό εγγενές τμήμα της κοινωνίας μας.

Αναμένοντας να σας συναντήσω δια ζώσης μόλις η πανδημία υποχωρήσει, παρακαλώ δεχθείτε, κ. Πρόεδρε, τη διαβεβαίωση της υψίστης εκτίμησής μου.

Κυριάκος Μητσοτάκης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 

ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ WJC RONALD S. LAUDER ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗ 200ή ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

 

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae