Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4772 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ EJC & ΤΟΥ WGAS ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗN ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο (EJC) και η Ομάδα Εργασίας για την Αντιμετώπιση του Αντισημιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (WGAS) διοργάνωσαν διαδικτυακό σεμινάριο στις 21.4.2021 με θέμα «Διδασκαλία και Μνήμη του Ολοκαυτώματος. Συμβαδίζοντας με την ψηφιακή εποχή».  

Στο διαδικτυακό σεμινάριο συμμετείχαν ειδικοί σε θέματα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το Ολοκαύτωμα, οι οποίοι παρουσίασαν μεθόδους για τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος σε μία περίοδο αυξανόμενης παραπληροφόρησης και ψηφιοποίησης των μέσων διδασκαλίας.  

Ο συντονισμός του Συνεδρίου έγινε από την Διευθύντρια Ευρωπαϊκών Θεμάτων του EJC Ariella Woitchik, η οποία ξεκίνησε τη συζήτηση αναφερόμενη σε πρωτοποριακούς τρόπους διδασκαλίας και μνήμης του Ολοκαυτώματος, καθώς και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δάσκαλοι και οι εκπαιδευτικοί στις μέρες μας.

Στη συζήτηση μεταξύ άλλων συμμετείχε και ο Πρόεδρος της IHRA και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον IHRA πρέσβυς κ. Χριστόδουλος Λάζαρης, ο οποίος επεσήμανε ότι η Ελληνική Προεδρία του IHRA θα εστιάσει στη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος ώστε να μην υπάρξει άλλη γενοκτονία στην ανθρωπότητα. Εξήγησε επίσης ότι «για τη διεύρυνση των στόχων μας, το Υπουργείο Παιδείας κατόρθωσε  να κάνει σημαντική δουλειά στην προώθηση της διδασκαλίας του Ολοκαυτώματος στην Ελληνική κοινωνία».  

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

*Μετάφραση από άρθρο στην ιστοσελίδα του EJC, 22.4.2021

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae