Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4271 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΤΡΑΓΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΛΑΓΚ ΜΠΑΟΜΕΡ - ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Σε τραγωδία εξελίχθηκε φέτος το ετήσιο προσκύνημα για το Λαγκ Μπαόμερ στο Όρος Μερόν, στο Ισραήλ, εξ αιτίας ενός τραγικού δυστυχήματος, στις 29.4.2021, στο οποίο 45 πιστοί έχασαν τη ζωή του και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν.

Σχετικά με το τραγικό συμβάν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δηλώνοντας λυπημένη και σοκαρισμένη από την είδηση του τρομερού δυστυχήματος στο Όρος Μερόν, εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια προς τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ρουεβέν Ριβλίν, τις οικογένειες των θυμάτων και τον ισραηλινό λαό για την απώλεια αθώων ζωών.

Τα συλλυπητήριά του για την τραγωδία εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω ανάρτησής του στο Twitter στην οποία αναφέρεται: «Οι σκέψεις μας σήμερα είναι με τον λαό του Ισραήλ. Εκ μέρους του λαού της Ελλάδας, θα ήθελα να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στο Όρος Μερόν. Σας ευχόμαστε θάρρος και δύναμη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Το Υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτηση στο Twitter εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν οικείους τους και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες

Το ΚΙΣΕ απέστειλε στον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Γιόσι Αμράνι την ακόλουθη  επιστολή συμπαράστασης για το τραγικό δυστύχημα στο Όρος Μερόν: «Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει τη βαθιά θλίψη του Ελληνικού Εβραϊσμού για το θάνατο 44 Ισραηλινών προσκυνητών κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Λαγκ Μπαόμερ.

Παρακαλούμε να μεταφέρετε τα αισθήματα συμπαράστασης στους συγγενείς των θυμάτων και τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες».

Ο παγκόσμιος εβραϊσμός θρήνησε για τα θύματα του Μερόν. Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του WJC Ρόναλντ Σ. Λόντερ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «μαζί με το λαό και το Κράτος του Ισραήλ, θρηνούμε με εκείνους που έχασαν αγαπημένα πρόσωπα και ευχόμαστε να αναρρώσουν γρήγορα όλοι οι τραυματίες», ενώ σε ανακοίνωση του EJC τονίζεται ότι «οι καρδιές μας είναι με τις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους και ευχόμαστε να αναρρώσουν πλήρως όλοι οι τραυματίες».

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae