Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5306 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΤΟ EJC ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΣ ΣΕ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

(EJC, 13.5.2021): Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο (EJC) είναι σοκαρισμένο από τις επιθέσεις σε συναγωγές, καθώς και από το βανδαλισμό μνημείου Ολοκαυτώματος, ενέργειες που προφανώς στοχεύουν τις ευρωπαϊκές εβραϊκές κοινότητες με αφορμή την κρίση στη Μέση Ανατολή.  

«Οι επιθέσεις σε εβραίους και εβραϊκούς στόχους υποκινούνται πάντα από τον αντισημιτισμό, ανεξαρτήτως της προσπάθειας συσχέτισής τους με όσα συμβαίνουν 3.000 μίλια μακριά», δήλωσε ο Πρόεδρος του EJC δρ. Μοσέ Κάντορ.  

«Για άλλη μια φορά βλέπουμε να διαδίδονται ψευδείς και απεχθείς ειδήσεις για το Ισραήλ και το δικαίωμά του να υπερασπίσει τον εαυτό του από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς, οι οποίες τροφοδοτούν το μίσος και υποκινούν  τις επιθέσεις κατά των Εβραίων της Ευρώπης», δήλωσε ο δρ. Κάντορ.

Την Τρίτη πέταξαν πέτρες σε παράθυρα Συναγωγής του Βερολίνου  και έκαψαν τη σημαία του Ισραήλ, ενώ παρόμοιο περιστατικό συνέβη και έξω από Συναγωγή στο Μίνστερ. Επίσης, άναψαν φωτιά πάνω σε πέτρινο μνημείο αφιερωμένο σε καταστραφείσα συναγωγή στο Ντισελντόρφ και στο Γκελσενκίρχεν η αστυνομία διέλυσε πλήθος 180 ατόμων που είχε συγκεντρωθεί έξω από τη συναγωγή και φώναζαν αντισημιτικά συνθήματα.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τις προσπάθειες μετατόπισης και εξάπλωσης της τρέχουσας κατάστασης στο Ισραήλ στις εβραϊκές κοινότητες της Ευρώπης. Καλούμε τις Αρχές στη Γερμανία και σε όλη την Ευρώπη, κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εβραϊκών κοινοτήτων και να δείξουν μηδενική ανοχή στους εκφραστές του μίσους», δήλωσε ο δρ. Κάντορ.        

«Ειλικρινά ελπίζουμε και προσευχόμαστε να σταματήσουν το συντομότερο δυνατό αυτές οι βίαιες επιθέσεις στο Ισραήλ και σύντομα τόσο οι Ισραηλινοί όσο και οι Παλαιστίνιοι να επιστρέψουν στην ομαλότητα και την ειρήνη ασφαλείς από τη βορά των τρομοκρατικών οργανώσεων», συμπλήρωσε.

*Μετάφραση άρθρου από την ιστοσελίδα του EJC

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae