Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4251 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΔεύτερη Καταδίκη του "Ελεύθερου Κόσμου" για αντισημιτικό δημοσίευμα PDF Εκτύπωση E-mail

Σε συνέχεια της πρωτόδικης καταδίκης, στις 18.9.2008, δικάστηκαν κατ' έφεση από το Τριμελές Εφετείο Πλημ/των Αθηνών ο εκδότης της εφημερίδας "Ελεύθερος Κόσμος" Δημ. Ζαφειρόπουλος

 

και ο δημοσιογράφος Θ. Χατζηγώγος και ομόφωνα καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών (με τριετή αναστολή) για το άρθρο που καταχωρήθηκε στην εν λόγω εφημερίδα, στο φύλλο 12ης Μαρτίου 2006, το οποίο ανέφερε: "Δόξα τω Θεώ, ούτε 1.500 Εβραίοι δεν έχουν μείνει στη Θεσσαλονίκη...".

    Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κατηγορητήριο σχετικά με το άρθρο: "με αναμφισβήτητα προσβλητικές φράσεις αφενός μεν εκφράζεται μίσος και περιφρόνηση κατά των Εβραίων και επιθυμία όπως μη υπάρχουν Εβραίοι στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα, αφετέρου δε αμφισβητείται ευθέως και χλευάζεται το γεγονός της εξολόθρευσης χιλιάδων Εβραίων από τους Γερμανούς στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου".
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ξεκίνησε με έγγραφη καταγγελία, που έκανε το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), διά του εκπροσώπου του κ. Παναγιώτη Δημητρά, αμέσως μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, από την πλευρά του, ενήργησε άμεσα και ύστερα από δήλωση παράστασης Πολιτικής Αγωγής, εκπρόσωποι του Ελληνικού Εβραϊσμού κατέθεσαν αφενός στην προκαταρκτική εξέταση, καθώς και ως μάρτυρες στην πρώτη δικάσιμο της 5ης Μαρτίου 2008, η οποία κατέληξε τότε με καταδίκη των κατηγορουμένων επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης επτά μηνών στον καθένα, με αναστολή .

    Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την έφεση συνήγορος υπεράσπισης των καταδικασθέντων ήταν ο Κώστας Πλεύρης (!), ο οποίος δεν παρέλειψε να αγορεύσει στο δικαστήριο με τη γνωστή κατά των Εβραίων επιχειρηματολογία του. Εκ μέρους του Ελληνικού Εβραϊσμού στη δίκη κατέθεσαν: οι πρόεδρος και γ. γραμματέας του Κ.Ι.Σ. κ. Μ. Κωνσταντίνης και Α. Ρεϊτάν, ο αντιπρόεδρος της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Τζ. Μπενμαγιόρ και ο διευθυντής των υπηρεσιών της Ι.Κ.Θ. κ. Σ. Ιωσαφάτ, οι οποίοι με κατηγορηματικό τρόπο αναφέρθηκαν στις καθαρά αντισημιτικές προθέσεις των κατηγορουμένων.

    Την απόφαση του δικαστηρίου σχολίασε με άρθρο του στο site της εφημερίδας ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος (19.9.08, elkosmos.gr), αναφέροντας μεταξύ άλλων: "Για πολλοστή φορά συρθήκαμε στα δικαστήρια. Για πολλοστή φορά καταδικαστήκαμε. ... Στη διάρκεια της τελευταίας δίκης η ανακολουθία πήγε σύννεφο. Οι εκπρόσωποι της εβραϊκής κοινότητας της χώρας μας αρνήθηκαν, αν και μας κατηγόρησαν για ρατσισμό, να καταδικάσουν τις πράξεις των ομοθρήσκων τους στην Παλαιστίνη, ή να καταδικάσουν το Σιωνισμό. Φαίνεται τελικά ότι υπάρχει καλός και κακός ρατσισμός. Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Κάποιοι απλά τα θέλουν όλα...".

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae