Στις 16.5.2021 δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Θεσσαλία» συνέντευξη του Προέδρου  της Ι.Κ. Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών στη δημοσιογράφο Μαίρη Τσακνάκη Γαβαλά.

Στη συνέντευξη ο κ. Σολομών μίλησε για την καταγωγή του και την ιστορία της οικογένειάς του, για τον αντισημιτισμό και τα προσωπικά του βιώματα, για το κλίμα αλληλοσεβασμού και αλληλεγγύης μεταξύ της εβραϊκής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας του Βόλου, για την προσωπική του φιλία και τις άριστες σχέσεις με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος, καθώς και για  τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ο κ. Σολομών ολοκλήρωσε τη συνέντευξη στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα στο οποίο αναφέρει: «…Κλείνω, στέλνοντας ένα απλό, αλλά πολύ δυνατό μήνυμα σε όσους θέλουν να το ακούσουν και να σκεφτούν λίγο την αξία του: Νιώστε και διακινείστε την αγάπη και την αλληλεγγύη, προς όλους τους ανθρώπους, χωρίς διαχωρισμούς. Γεφυρώστε τις διαφορές που σας χωρίζουν με τους συνανθρώπους σας ...και τέλος, απορρίψτε κάθε δίαυλο επικοινωνίας με όσους διακινούν το μίσος και τη μισαλλοδοξία. Μην αδιαφορείτε για όσα δυσάρεστα συμβαίνουν στους γύρω σας, γιατί η αδιαφορία ισοδυναμεί με συνενοχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ