Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3964 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΝΑΡΞΗ της ΣΥΝΟΔΟΥ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ IHRA ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 31 ΜΑΐΟΥ - 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 31 Μαΐου 2021 ξεκίνησαν οι εργασίες της Ολομέλειας της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος. Η Ελληνική Προεδρία της Συμμαχίας διοργανώνει διαδικτυακά την Ολομέλεια της Αθήνας, λόγω πανδημίας.

Συνολικά, περίπου 200 εθνικοί εκπρόσωποι και εμπειρογνώμονες από τα 34 κράτη-μέλη της IHRA και τους παρατηρητές θα παρακολουθήσουν τις εργασίες της Ολομέλειας, συμμετέχοντας στις επιμέρους Επιτροπές καθώς και στην κεντρική συνεδρίαση των επικεφαλής των εθνικών αντιπροσωπειών με την οποία θα ολοκληρωθεί η Ολομέλεια της Αθήνας, προκειμένου να συζητήσουν  θέματα που αφορούν στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού και του ρατσισμού καθώς και της άρνησης και της διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας του Ολοκαυτώματος.

Η Ελληνική Προεδρία, με επικεφαλής τον Ειδικό Απεσταλμένο  του Υπουργείου Εξωτερικών για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού και την Προάσπιση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος, Πρέσβυ κ. Χριστόδουλο Λάζαρη, φιλοξενεί το μείζον αυτό γεγονός προσηλωμένη στις αρχές και τις αξίες που ενέπνευσαν την ανάληψη της Προεδρίας της Διεθνούς Συμμαχίας για την Μνήμη του Ολοκαυτώματος την 1η Απριλίου 2021, και δεσμευμένη στις προτεραιότητες που έχει θέσει.

Την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας χαιρέτισε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, με βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό στον οποίο επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος αποτελεί ασπίδα για την προάσπιση της σύγχρονης δημοκρατίας και της ελευθερίας και πως η μετάδοση της γνώσης αυτής στις νέες γενιές μέσω της εκπαίδευσης είναι αναγκαία για την καταπολέμηση των εξτρεμιστικών ιδεών και της διαστρέβλωσης της ιστορίας, που διακινούνται αυξανόμενα μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, στον δικό του χαιρετισμό υπογράμμισε: «Είμαστε σίγουροι ότι η IHRA θα έχει πραγματοποιήσει αποφασιστικά βήματα έως το τέλος αυτής της Προεδρίας. Είμαστε επίσης περήφανοι που αποτελούμε μέρος της IHRA, μιας Συμμαχίας που εργάζεται με επιμέλεια και μεθοδικότητα για να διασφαλίσει ότι το Ολοκαύτωμα, ένα από τα πιο φρικτά γεγονότα στην Ιστορία της ανθρωπότητας, δεν θα συμβεί ποτέ ξανά, κάτι που συνιστά μια απόλυτα δημοκρατική και ανθρώπινη επιδίωξη».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της IHRA, Πρέσβυς Χριστόδουλος Λάζαρης, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες στην Ολομέλεια της Αθήνας υπογράμμισε: «Είμαστε ενωμένοι στη μόνιμη δέσμευσή μας για μια προσέγγιση βασισμένη σε γεγονότα ώστε να διασφαλίσουμε ότι η αλήθεια θα επικρατήσει, τόσο σήμερα όσο και στις μελλοντικές γενιές». Ο  ίδιος τόνισε περαιτέρω ότι οι δράσεις της IHRA πρόκειται να σημειώσουν μεγάλη πρόοδο εντός του 2021. «Υπάρχει ισχυρή βούληση και αναμένονται εξαιρετικά αποτελέσματα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Πρέσβυς κ. Λάζαρης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην πρόθεση περισσότερων χωρών να καταστούν μόνιμα μέλη ή να αποκτήσουν καθεστώς παρατηρητή στην Συμμαχία, μεταξύ των οποίων η Κύπρος, η οποία έχει υποβάλει αίτηση για να λάβει κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας της Αθήνας καθεστώς παρατηρητή.

ΠΗΓΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ελληνικής Προεδρείας IHRA

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae