Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5067 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ WJC ME ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Πρέσβης Ρόναλντ Σ. Λόντερ, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC) και η κα Νοεμί Ντι Σέγκνι, Πρόεδρος του ΚΙΣ Ιταλίας συναντήθηκαν στις 4.6.2021 με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι.

Ο Πρέσβης Λόντερ και η κα Ντι Σέγκνι συζήτησαν με τον Ιταλό Πρωθυπουργό για την επιτακτική ανάγκη καταπολέμησης του αντισημιτισμού στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, όπου παρατηρείται μία πρωτοφανής αύξηση, καθώς και για την ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει να δοθεί στα πολιτικά κόμματα της αριστεράς που μποϊκοτάρουν το Ισραήλ, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα σχετικά με την κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και παλαιστινίων και αρνούνται το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ, καθώς και το δικαίωμά του να αμύνεται.       

Η συζήτηση επικεντρώθηκε επίσης στην ανάγκη υιοθέτησης του ορισμού του αντισημιτισμού του IHRA και στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ιταλία σχετικά με τα ποινικά αδικήματα που αφορούν τα εγκλήματα μίσους, την νομιμοποίηση του φασισμού και την ακροδεξιά ριζοσπαστικοποίηση.

Ο Πρέσβης Λόντερ τόνισε ότι η Ιταλία πρέπει, ως μέρος του οικονομικού πλάνου ανάκαμψής της, να επενδύσει στον τουρισμό με ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα επισκέψεων σε χώρους της εβραϊκής κληρονομίας της χώρας, όπως είναι το γκέτο και οι συναγωγές της Βενετίας.    

Η Ιταλία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που επισκέπτεται ο Πρέσβης Λόντερ μετά τους παρατεταμένους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας.

Στη συνάντηση με τον Ιταλό Πρωθυπουργό, τον Πρέσβη Λόντερ και την κα Ντι Σέγκνι συμμετείχαν ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Ιταλού Πρωθυπουργού Πρέσβης Λουίτζι Ματιόλι και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του WJC Μάραμ Στέρν.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μία ιστορικά σημαντική ημέρα. Στις 4 Ιουνίου του 1944 οι συμμαχικές δυνάμεις με επικεφαλής τον Αμερικανικό Στρατό απελευθέρωσαν τη Ρώμη από τη Ναζιστική Κατοχή.  

*Μετάφραση από άρθρο στην ιστοσελίδα του WJC

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae