Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5151 επισκέπτες και 4 μέλη συνδεδεμένους

Log inΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΗΛΟ "ΕΞΑΓΩΓΗ/ΕΞΟΔΟΣ" | Εκτύπωση |

Στις 10 & 11 Σεπτεμβρίου 2021 παρουσιάζεται στη Δήλο η παράσταση  «ΕΞΑΓΩΓΗ – ΕΞΟΔΟΣ» από το Θέατρο Σημείο και τον Νίκο Διαμαντή στα πλαίσια του «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Η παράσταση στηρίζεται στα εκτενέστερα σωζόμενα σπαράγματα αρχαίας τραγωδίας, από την  τραγωδία με τίτλο «ΕΞΑΓΩΓΗ – ΕΞΟΔΟΣ» γραμμένη από τον ΕΖΕΚΙΗΛ και την συνομιλία τους με την σύγχρονη ΕΞΟΔΟ από την πανδημία του κορονοϊού. Η τραγωδία (σπαράγματα) παρουσιάζεται για πρώτη φορά.

«ΕΞΑΓΩΓΗ – ΕΞΟΔΟΣ»: Ένα θεατρικό ορατόριο για την ελπίδα και την καρτερία.

Η έξοδος του ανθρώπου προς το φως, η πάλη με τις δυσκολίες του βίου, η ομορφιά και η αγάπη, σαν μία μουσική ανθρώπινου βηματισμού, στον άδειο χώρο της Δήλου είναι η παράσταση - ορατόριο, από τον Νίκο Διαμαντή.

Η Δήλος, η πανίερη νήσος, χώρος φωτεινός και ιερός, ένας τόπος εκκρεμής, υποδέχεται όπως αιώνες πριν, την συνομιλία πολιτισμών, ελληνικού, ιουδαϊκού, χριστιανικού κ.α. σε μια πρωτότυπη σύμπραξη και συνομιλία.

Μία ουτοπία που όμως υπήρξε, στο ιερό νησί των αρχαίων, ακατοίκητο σήμερα και μαγικό, μία ουτοπία σε ένα ανθρώπινο μουσείο.

Μέσα στα σπίτια ιστορίας της  Δήλου, όπου ο κόσμος πέτρωσε, μέσα στις ρωγμές της ιστορίας, 7 άνθρωποι αντιμετωπίζουν τον Θεό.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae