Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου (EJC) Δρ. Μοσέ Κάντορ έστειλε στις 22.6.2021 την ακόλουθη επιστολή στον Πρόεδρο του ΚΙΣΕ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ αναγνωρίζοντας το πολυετές αποτελεσματικό έργο του. 

Ο Πρόεδρος Κάντορ όρισε τον Πρόεδρο του ΚΙΣΕ ως Εκπρόσωπο του EJC για Θέματα Αποζημιώσεων και διεκδίκησης εβραϊκών περιουσιών που λεηλατήθηκαν ή/και κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

«Αγαπητέ Δαυίδ,

Επί πολλά έτη έχετε εργαστεί με ζήλο και έχετε διακριθεί για τις ενέργειές σας για τη διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος, για τη διεκδίκηση των περιουσιών που χάθηκαν κατά το Ολοκαύτωμα, καθώς και για την ευημερία των επιζώντων του Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Αναγνωρίζοντας την αφοσίωση και την δράση σας, έχω την τιμή να σας ορίσω, ως Εκπρόσωπο του EJC για Θέματα Αποζημιώσεων, με άμεση ισχύ μετά την αποδοχή σας.

Είμαι χαρούμενος που μπορώ να βασιστώ στις ικανότητες και στις εμπειρίες σας σε αυτό το σημαντικό έργο και ευελπιστώ να συνεχίσουμε την στενή μας συνεργασία για τα συγκεκριμένα θέματα, αλλά και σε άλλους τομείς.

Με εκτίμηση,

Δρ. Μοσέ Κάντορ

Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου»