Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 7548 επισκέπτες και 4 μέλη συνδεδεμένους

Log inΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ HANNAH ΓΙΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος από τις αρχές του 2021 συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο με τίτλο REC "HANNAH: cHallenging And debuNkiNg Antisemitic MytHs (HANNAH)" Για τις δραστηριότητες και τα επιμορφωτικά σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο αυτού του ευρωπαϊκού έργου μπορείτε να ενημερώνεστε εδώ.

Το έργο #HANNAH στοχεύει στην προώθηση της εβραϊκής ιστορίας, στην ενίσχυση της μνήμης της Shoah και στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού στη Γερμανία, την Ελλάδα, τη Σερβία και την Πολωνία, μέσω επιμορφωτικών δράσεων για την ανάπτυξη ικανοτήτων, ευαισθητοποίησης και συμβολής χάραξης συγκεκριμένων πολιτικών. Θυμίζουμε ότι το πρόγραμμα είναι διετές (2021-22) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Rights, Equality and Citizenship (2014-2020).

Εκτός από το ΕΜΕ, στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι παρακάτω εταίροι: Η JKPeV από τη Δρέσδη της Γερμανίας, το Εβραϊκό Μουσείο της Γαλικίας στην Κρακοβία της Πολωνίας, το CENTROPA από το Αμβούργο της Γερμανίας, την ReadLab από την Αθήνα και η Terraforming από το Νόβι Σαντ της Σερβίας. 
Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα και τους εταίρους του στο πρώτο newsletter του προγράμματος που μόλις δημοσιεύτηκε, κάνοντας κλικ εδώ.

Πηγή, Newsletter EME, 28.7.2019

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae