Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4249 επισκέπτες και 3 μέλη συνδεδεμένους

Log inΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

 
Σε συνέχεια του νόμου 3218 του 2004, που ψηφίστηκε ομόφωνα από την Ελληνική Βουλή, για την καθιέρωση της 27ης Ιανουαρίου ως "Ημέρας Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος", εκδόθηκε Προεδρικό Διάταγμα το οποίο προσδιορίζει το πλαίσιο των εκδηλώσεων στην Ελλάδα.

    Το Προεδρικό Διάταγμα δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αρ. φύλλου 51, της 28ης Φεβρουαρίου 2005. Με βάση τα άρθρα του Διατάγματος αυτού θα πραγματοποιηθούν οι προσεχείς εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης το 2006.

    Το Προεδρικό Διάταγμα ορίζει, μεταξύ άλλων, ότι "οι εκδηλώσεις μνήμης, οι οποίες θα γίνονται στις έδρες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, Διαμερισμάτων και Επαρχείων, περιλαμβάνουν τέλεση μνημοσύνων στις Ισραηλιτικές Κοινότητες, εκφώνηση ομιλιών και κατάθεση στεφάνων στα Μνημεία του Ολοκαυτώματος από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, εκπροσώπους των αναγνωρισμένων κατά τον Κανονισμό της Βουλής πολιτικών κομμάτων, το Νομάρχη, το Δήμαρχο της έδρας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και Διαμερισμάτων, το Δήμαρχο ή τον Πρόεδρο της Κοινότητας της έδρας των Επαρχείων, εκπροσώπους του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, των Εβραϊκών Κοινοτήτων και Οργανισμών, καθώς και των Νομικών Προσώπων που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο…".

 

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae