Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3453 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ EJC ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

EJC, 14.8.2021: Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου Δρ. Μοσέ Κάντορ κατέκρινε την ψήφιση νόμου από το Κοινοβούλιο της Πολωνίας με τον οποίο γίνεται ακόμα δυσκολότερο για τους εβραίους να διεκδικήσουν αποζημιώσεις για περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν ή κλάπηκαν κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος. 

«Αυτός ο νόμος είναι αντιδημοκρατικός, άδικος και ανήθικος», δήλωσε ο Δρ. Κάντορ. «Αυτός ο νόμος δεν φέρνει τάξη στο χάος, όπως ισχυρίζεται ο Πρόεδρος Ντούντα, αλλά νομιμοποιεί την παρανομία και ξεκάθαρα την κλοπή. Ο Πρόεδρος είχε μια ευκαιρία να διορθώσει το λάθος που έγινε από το Κοινοβούλιο και να δείξει την ηθική του ακεραιότητα, αλλά επέλεξε να μην το κάνει».  

«Επιπλέον, με τον νόμο αυτό η Πολωνία γίνεται η μοναδική χώρα στην περιοχή που κάνει αδύνατη την διεκδίκηση περιουσιών που χάθηκαν κατά το Ολοκαύτωμα αντιβαίνοντας έτσι τις διεθνείς δεσμεύσεις της. Είναι εξοργιστικό κάποιος που επέζησε του Ολοκαυτώματος και βρίσκεται στη δύση της ζωής του, να στερείται την απόδοση δικαιοσύνης από αυτόν τον σκληρό και παράνομο νόμο».

Η νέα νομοθεσία θα αποτρέπει τους Εβραίους της Πολωνίας που επέζησαν από το Ολοκαύτωμα και τους κληρονόμους τους, οι οποίοι έχασαν περιουσιακά στοιχεία εξαιτίας κατασχέσεων κατά τη διάρκεια της κομμουνιστικής περιόδου, από το να διεκδικήσουν την περιουσία τους ή να αποζημιωθούν γι΄ αυτή.   

«Στην Πολωνία ζούσε η πλειοψηφία των Εβραίων προπολεμικά και οι περισσότεροι δολοφονήθηκαν κατά τη ναζιστική γενοκτονία, συνέχισε ο Δρ. Κάντορ. Το μόνο που ζητάμε είναι δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια που θίγονται βάναυσα από τον νόμο». 

ΠΗΓΗ: EJC, 14.8.2021

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae