Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5083 επισκέπτες και 5 μέλη συνδεδεμένους

Log inΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ Ι.Κ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΣΡΑΗΛ & ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 12:00-14:00, η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ και το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Αγ. Μηνά 11), εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 για την ανεξαρτησία της Ελλάδας, παρουσία της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κας Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ θα αναγορεύσει την κα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη σε επίτιμη Πρόεδρό του.

Παραθέτουμε συνοπτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης:

* Καλωσόρισμα Αντιπρόεδρου Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ και Προέδρου Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης, κ. Ισαάκ Σαλτιέλ

* Χαιρετισμοί επισήμων

* Ομιλία της Προέδρου του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ, κας Γιάννας Παναγοπούλου

* Ομιλία του Προέδρου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, κ. Δαυίδ Σαλτιέλ

* Αναγόρευση της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κας Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη σε επίτιμη Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ, από την Πρόεδρο κα Γιάννα Παναγοπούλου

* Ομιλία της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κας Γιάννας Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη

Σημειώνεται ότι η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» είναι το πρώτο πρόσωπο που αναγορεύεται σε επίτιμη Πρόεδρο από το 1965 που συνεστήθη ο Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και αναμένεται να παραστούν, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, ο Πρέσβης του Ισραήλ, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μέλη του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάς-Ισραήλ κ.ά.

Υπογραμμίζουμε ότι στο χώρο της εκδήλωσης θα τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας σύμφωνα με οδηγίες των αρμοδίων κρατικών αρχών για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε θερμά τους εκπροσώπους του Τύπου που θα καλύψουν την εκδήλωση, να έχουν μαζί τους, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, την βεβαίωση εμβολιασμού τους συνοδεία εντύπου ταυτοποίησης (ταυτότητα ή διαβατήριο).

Λόγω της πανδημίας δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου θα γίνουν σε εξωτερικό χώρο μπροστά στην είσοδο του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης, κατά την άφιξη ή την αναχώρησή των προσκεκλημένων, ενώ η κα Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη θα κάνει δηλώσεις, στον ίδιο χώρο, περί τις 13:00.

ΠΗΓΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Ι.Κ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 26.8.2021 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae