Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4347 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΈΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ ΜΟΔΙΑΝΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Η Αγορά Μοδιάνο, η κεντρική αγορά τροφίμων της Θεσσαλονίκης,  τοπόσημο της πόλης  ανακαινίζεται. Το παρελθόν συναντά το μέλλον και αναγεννάται  μία σύγχρονη αγορά τροφίμων, που θα διατηρεί τον χαρακτήρα, τη μορφή και την παλιά της αίγλη.

Η Κεντρική Αγορά Τροφίμων της Θεσσαλονίκης, χτίστηκε το 1925 μεταξύ των σημερινών οδών Βασιλέως Ηρακλείου και Ερμού. Αποτελεί τη μεγαλύτερη διασωζόμενη αγορά τροφίμων του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης και είναι στενά συνδεδεμένη με την ιστορία της Εβραϊκής Κοινότητας. Σήμερα η Αγορά Μοδιανό ανήκει στην One Outlet (συμφερόντων Φάις) και σε μικρομετόχους και αναμένεται να λειτουργήσει από το 2022.

Η Αγορά Μοδιάνο, η «Κεντρική Αγορά της Πόλης», θα αποτελέσει όχι μόνο μία απλή σκεπαστή αγορά, αλλά και χώρο κοινωνικής συγκέντρωσης και επικοινωνίας, που θα αντανακλά τον πολιτιστικό δυναμισμό της πόλης. Θα στεγάζει υψηλής ποιότητας τρόφιμα, και θα αποτελεί μία πολύ-πολιτισμική αγορά, που θα συγκεντρώνει μοναδικές γεύσεις και προϊόντα από όλο τον κόσμο, από είδη πρώτης ανάγκης, μέχρι πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα και από τοπικά ελληνικά προϊόντα, μέχρι προϊόντα fair trade και παραδοσιακά προϊόντα από διάφορες χώρες του κόσμου.

Όσον αφορά στις αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, στο ισόγειο της Στοάς θα λειτουργήσουν περίπου 70 καταστήματα, τα οποία θα χωρίζονται ανά ομάδες, ανάλογα με το είδος τροφίμων που θα διαθέτουν. Στους δύο εξώστες, στο βόρειο και νότιο τμήμα της Αγοράς Μοδιάνο, θα λειτουργήσουν καταστήματα εστίασης.

ΠΗΓΗ: ιστοσελίδα cityportal

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae