Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5841 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΒΕΝΤΟΥΡΑ: «Ασμα Ασμάτων. Το εβραϊκό κείμενο και οι ερμηνείες του», Εκδόσεις Νίκας, Αθήνα 2021. Εισαγωγή: Nicholas de Lange. Επίμετρο: Κίρκη Κεφαλέα. | Εκτύπωση |

Η δίγλωσση νέα αυτή έκδοση του Άσματος Ασμάτων παρουσιάζει το κείμενο του Εβραϊκού Κανόνα με τη φωνητική του μεταγραφή και μετάφραση στα ελληνικά.

Το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης μία ανθολόγηση σχολιασμών για κάθε στίχο, οι οποίοι αναφέρονται στην κοσμική του ανάγνωση, την επίσημη θρησκευτική του ερμηνεία και την προσέγγισή του σύμφωνα με τον εβραϊκό μυστικισμό.

Στο βιβλίο εξετάζονται οι διάφορες θεωρίες που έχουν διατυπωθεί όσον αφορά την ερμηνεία του Άσματος, τον συγγραφέα του, τη χρονολογία γραφής του, και συνοδεύεται από παραρτήματα που βοηθούν στην κατανόησή του.

Ο ομότιμος καθηγητής Εβραϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ Nicholas de Lange γράφει στο εισαγωγικό του σημείωμα: «Ο Ιωσήφ Βεντούρας έχει προσφέρει ένα εξαιρετικό έργο μεταφράζοντας πιστά το Άσμα Ασμάτων από το μασοριτικό κείμενο το οποίο παραθέτει μαζί με την προφορά του στα ελληνικά».

Στο επίμετρό της, η καθηγήτρια της Συγκριτικής Θρησκευτικής Λογοτεχνίας στη Θεολογική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. Κίρκη Κεφαλέα,  γράφει: «Το γεγονός ότι ο Βεντούρας προχωράει τη σκέψη του ακόμη παραπέρα θεωρώντας ότι το Άσμα Ασμάτων “είναι προϊόν εν μέρει ονείρου και εν μέρει φαντασίωσης μιας αφανέρωτης  γυναίκας που είναι και η συγγραφέας του” είναι ένα συμπέρασμα που μας προκαλεί να (ξανα)ασχοληθούμε με το ποίημα αυτό και να το ξαναδιαβάσουμε από μιαν άλλη οπτική γωνία».

(Από το Δελτίο Τύπου των εκδόσεων ΝΙΚΑΣ)

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae