Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4715 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΡΩΣ ΑΣΣΑΝΑ & ΤΟΥ ΚΙΠΟΥΡ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Για ακόμα μια χρονιά η Κοινότητα της Λάρισας χρειάστηκε να διαχειριστεί δυο «μέτωπα» προκειμένου τα μέλη της να γιορτάσουν τις Γιαμίμ Νοραΐμ όσο πιο κοντά ήταν δυνατόν στις αγαπημένες τους συνήθειες. Από τη μια οι αυστηρές διατάξεις για την προστασία από τον κορωνοϊό και από την άλλη η έλλειψη χώρου προσευχής, αφού η Συναγωγή μας εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ανακατασκευή, οδήγησαν το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Ραββίνο στην απόφαση τέλεσης των λειτουργιών σε μια μεγάλη σκηνή, που εγκαταστάθηκε και φέτος στην αυλή του Εβραϊκού Σχολείου.

Κάτω από αυτή την προσωρινή στέγη, όπου μεταφέρθηκε πραγματικά ολόκληρη η Συναγωγή (το Μπιμά, το Αρόν Ακόντεσς, τα σεφαρίμ, καθίσματα, βιβλία, ταλέτ, κηπότ, αλλά και …μάσκες, αντισηπτικά, θερμόμετρα κ.λπ.) πραγματοποιήθηκαν με ασφάλεια οι λειτουργίες του Ρως Ασσανά και του Κιπούρ. Η προσέλευση μεγάλη και η συγκίνηση μεγαλύτερη, καθώς οι Λαρισαίοι επιδεικνύουν εδώ και δυο χρόνια τεράστια προσαρμοστικότητα στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν, χωρίς όμως να κάνουν «εκπτώσεις» στην τήρηση των εθίμων τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του καταρχάς στον άξιο Ραββίνο μας κ. Ηλία Σαμπετάι, στους κ.κ. Μίνο Αλμπελανσή και Νίνο Μαγρίζο, που και φέτος τον πλαισίωσαν στις απαιτητικές λειτουργίες των εορτών μας, καθώς και στον κ. Αλβέρτο Κοέν για το μελωδικότατο και κατανυκτικό «Κοανίμ».

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνεται σε όσους εργάστηκαν για την επιτυχημένη «μετακόμιση» της Συναγωγής: τον Σαμάς Ηλία Φρανσέ, τον Ρομπέν Σέμο, τον Ερρίκο Σέμο και τη Γκρέτα Μωυσή.

Ευχαριστούμε επίσης τους εθελοντές της Κοινότητας, που με ένα καλά οργανωμένο πρόγραμμα υπηρεσίας, φρόντισαν για την τήρηση των μέτρων προστασίας covid, καθώς και για την ασφαλή μας συμμετοχή στις λειτουργίες.

Παραθέτουμε τα ονόματά τους, γιατί ένα δημόσιο ευχαριστώ είναι η μόνη ανταμοιβή για έναν εθελοντή: Δαυίδ Αράρ, Ηλίας Καμπελής, Λιόρ Καμπελής, Σόλων Καμπελής, Λέων Μαγρίζος, Σίμων Μαγρίζος, Μωυσής Μανουάχ, Αλίνα Μωυσή, Αλμπέρτος Μπέγας, Νίνα Ταραμπουλούς, Σέλλη Φελλούς, Έστερ Φις, Ζαχαρίας Φρανσές, Σόλων Φρανσές, Ερρίκος Χαλέγουα.

Ένα ακόμα ευχαριστώ οφείλουμε στις κυρίες της WIZO για την προσφορά νερών και γλυκών για όλους στο τέλος του Κιπούρ.

Ευχόμαστε να έχουμε μια καλή νέα χρονιά, με καλές αποφάσεις και πράξεις και το επόμενο Ρως Ασσανά να μας βρει όλους υγιείς και ενωμένους κάτω από τη στέγη της ανακαινισμένης μας Συναγωγής!

ΠΗΓΗ: ιστοσελίδα Ι.Κ. ΛΑΡΙΣΑΣ, 20.9.2021

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae