Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5162 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΓΟΓΟΛΟΥ "ΜΑΞ & ΕΣΤΕΡ, ΕΡΩΤΑΣ - ΠΟΛΕΜΟΣ - ΙΣΤΟΡΙΑ" PDF Εκτύπωση E-mail

Το βιβλίο του Σπύρου Γόγολου «Μαξ και Έστερ, Έρωτας - Πόλεμος – Ιστορία» (εκδόσεις Επίκεντρο) θα παρουσιαστεί στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 19:30, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας».

Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα. Το βιβλίο εκδόθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, Ελένη Ακονίδου.  

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:  Νικαίτη Κοντούρη, Σκηνοθέτης και Τιτίκα Τζάλλα, Δημοσιογράφος, Εκδότης της εφημερίδας «Ηπειρωτικός Αγών».  Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 26510 83940, εσωτερικό 158, καθημερινά 11-2 το πρωί.

Για το βιβλίο: Δύο άνθρωποι με εντελώς διαφορετικές αφετηρίες συναντιούνται τυχαία στην κατοχική Αθήνα και ξεκινούν μια κοινή πορεία. Δύο άνθρωποι βαθιά ενοχικοί και επηρεασμένοι ανεπανόρθωτα από τη δύσκολη εποχή, στην οποία ζουν, αλλά και από τη μοίρα τους, την οποία προσπαθούν πεισματικά να αλλάξουν. Δύο άνθρωποι, η ζωή των οποίων θα επηρεαστεί καθοριστικά από την απάνθρωπη ιδεολογία – θρησκεία του Ναζισμού.

Ο ενοχικός Μαξ Μπράουν, ιστορικός τέχνης, αξιωματικός των Ες – Ες, γιος διακεκριμένης οικογένειας του Βερολίνου μεταβαίνει κατ’ εντολή του Γκαίρινγκ στην Αθήνα, προκειμένου να ανακαλύψει πού βρίσκονται τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου. Η Εβραιογιαννιώτισα Εστερ Λεβή, «σακατεμένη» από την απώλεια του αρραβωνιαστικού της Νταβίντ Μοδιάνο, καταφεύγει στην Αθήνα, για να γλιτώσει το Ολοκαύτωμα. Συναντιούνται τυχαία και ζουν τον εξιδανικευμένο και απόλυτο έρωτα, χωρίς ο ένας να γνωρίζει την πραγματική ταυτότητα του άλλου! Το ναζιστικό Βερολίνο, το εφιαλτικό Άουσβιτς, τα προπολεμικά Γιάννενα, η εβραϊκή -ρωμανιώτικη κοινότητα της πόλης και η κατοχική Αθήνα, αποτελούν το τέλειο σκηνικό. Ένα σκηνικό μπροστά από το οποίο αποκαλύπτονται με μοναδικό, σχεδόν κινηματογραφικό τρόπο, το παρασκήνιο του εβραϊκού ζητήματος και του Ολοκαυτώματος, η ναζιστική ιδεολογία, οι κρυφοί ανταγωνισμοί των Χίμλερ, Γκαίρινγκ και Γκαίμπελς. Ένα σκηνικό, στο οποίο ο Μαξ και η Έστερ βλέπουν να «ζωντανεύουν» οι δαίμονες του παρελθόντος τους και οι μάχες που δίνουν με τον εαυτό τους. Ένα σκηνικό στο οποίο ζουν τις δυσκολίες της ζωής στην κατοχική Αθήνα, αναπάντεχα γεγονότα και ανατροπές, την Αντίσταση, τη δραματική αλληλοαναγνώριση των πραγματικών ταυτοτήτων τους και, τελικά,την κινηματογραφική φυγή τους στην Παλαιστίνη και την εγκατάστασή τους στο Τελ Αβίβ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

ΠΗΓΗ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, 28.9.2021

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae