Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4796 επισκέπτες και 2 μέλη συνδεδεμένους

Log inΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, συνοδευόμενος από την όμηρο και δια βίου Γερουσιαστή Λιλιάνα Σέγκρε επισκέφθηκε το Μνημείο Ολοκαυτώματος του Μιλάνο.

Το Μνημείο Ολοκαυτώματος του Μιλάνο βρίσκεται κάτω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, δηλαδή σε υπόγειο χώρο κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Από τα τέλη του 1943 έως τις αρχές του 1945, οι συλληφθέντες Εβραίοι έφθαναν στον σιδηροδρομικό σταθμό και από εκεί εκτοπίζονταν στα στρατόπεδα του θανάτου. Πρόκειται για ένα χώρο μνήμης και ευαισθητοποίησης, ένα πολυλειτουργικό κέντρο για συνέδρια, σεμινάρια και εκθέσεις, ώστε οι φρικαλεότητες του παρελθόντος να μην ξεχαστούν ποτέ.   Το Μνημείο είναι ένας χώρος διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών μεταξύ πολιτισμών και διδάσκει τις νέες γενιές να ξεπερνούν τα γλωσσικά, πολιτιστικά και κοινωνικά εμπόδια, ώστε οι βαρβαρότητες που έγιναν τον εικοστό αιώνα να μην επαναληφθούν.

Μιλώντας από την πλατφόρμα 21, στο εσωτερικό του Κεντρικού Σταθμού του Μιλάνο, ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το Μνημείο δεν μας μιλάει μόνο για το θάνατο. Μας θυμίζει, και ειδικότερα στους νέους, το παράδειγμα εκείνων που εναντιώθηκαν στη φρίκη των εκτοπισμών έχοντας  ως ύψιστο αγαθό τη ζωή. Είναι η μνήμη των Δικαίων, των ατόμων που ρίσκαραν την ζωή τους για να σώσουν Εβραίους κατά τη διάρκεια της Κατοχής προσφέροντάς τους καταφύγιο ή κάποιους τρόπους διαφυγής, εδώ στο Μιλάνο καθώς και σε άλλες πόλεις της Ιταλίας».    

«Εκ μέρους της Κυβέρνησης και των Ιταλών πολιτών θέλω να ευχαριστήσω την Λιλιάνα Σέγκρε για την δέσμευσή της να υπερασπίζεται την αλήθεια και την ανθρωπότητα. Αυτό το μέρος είναι η απτή παρουσίαση της μνήμης της Σοά στην Ιταλία και μας φέρνει αντιμέτωπους με τις ιστορικές ευθύνες μας με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο».   

- Στοιχεία από ιστοσελίδες EJC & Shoah Memorial of Milan

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae