Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5430 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ ΤΟΥ ΜΑΛΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Πικραμμένος εκπροσωπώντας την Ελλάδα ως προεδρεύουσα χώρα του I.H.R.A. (International Holocaust Remembrance Alliance), συμμετείχε στο Διεθνές Φόρουμ του Malmö για την Μνήμη του Ολοκαυτώματος και την καταπολέμηση του Αντισημιτισμού που πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Οκτωβρίου, στο Malmö της Σουηδίας.

Στην ομιλία του ο κ. Αντιπρόεδρος αναφέρθηκε στον στόχο της Ελληνικής Προεδρίας του I.H.R.A. που είναι η μεταφορά των μηνυμάτων του Ολοκαυτώματος, αλλά και της μάχης ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού και ρητορικής μίσους, στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον. Αυτός είναι πλέον και ο αποτελεσματικός τρόπος να μεταδοθεί το μήνυμα του Ολοκαυτώματος στις νεότερες γενιές, οι οποίες στρέφονται πλέον σχεδόν αποκλειστικά στο διαδίκτυο για την πληροφόρηση και τον διάλογο.

Επίσης, ο κ. Πικραμμένος τόνισε το καθήκον της Ευρωπαϊκής Ένωσης να πολεμήσει τον αντισημιτισμό, χαιρετίζοντας τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί. Όσον αφορά ειδικότερα στην Ελλάδα υπογράμμισε τη στρατηγική της Κυβερνήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη που περιλαμβάνει την στήριξη της εκπαίδευσης και της ιστορικής μνήμης του Ολοκαυτώματος, ειδικά τώρα που οι τελευταίοι επιζώντες μας αφήνουν χωρίς τις προσωπικές τους αφηγήσεις.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με την Υπουργό Επικρατείας στον Πρωθυπουργό της Σουηδίας κα Karin Wallensteen, με την οποία συζήτησε θέματα σχετικά με το Μουσείο Ολοκαυτώματος το οποίο πρόκειται να δημιουργηθεί στη Σουηδία, καθώς και τον σχεδιασμό του αντίστοιχου Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη.

ΠΗΓΗ: ιστοσελίδα vicepresident.gov.gr, 14.10.2021

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae