Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5571 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ & ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΚΝΕΣΕΤ PDF Εκτύπωση E-mail

Στο πλαίσιο των εργασιών της Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που διεξάγεται στην Αθήνα 21 και 22.10.2021, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών Κοινοβουλίων από 47 χώρες, το απόγευμα της Πέμπτης 21.10.2021, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Ισραήλ (Κνεσέτ), κ. Mickey Levy.

Κατά τη συζήτηση, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων υπογράμμισε τις πολύ καλές και εποικοδομητικές σχέσεις των δύο χωρών, αναφέροντας και την τριμερή κοινοβουλευτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου, ενώ σημείωσε και την επωφελή συμφωνία της χώρας μας με το Ισραήλ για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού κέντρου της Πολεμικής μας Αεροπορίας στην Καλαμάτα.

Ο κ. Levy, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε για τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των κοινοβουλίων, αλλά και για τις ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης της συνεργασίας σε διακρατικό επίπεδο στους τομείς της τεχνολογίας, της υγείας, του κυβερνοχώρου και των νεοφυών επιχειρήσεων.

Το πρωί της Παρασκευής 22.10.2021, ο Πρόεδρος της Κνεσέτ συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια. Ο Έλληνας Υπουργός στο twitter έγραψε: "Στο επίκεντρο οι στρατηγικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας – Ισραήλ, η ενίσχυση των στενών δεσμών φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και η προώθηση κοινοβουλευτικής διπλωματίας".  

Ο κ. Levy, οποίος συνοδεύεται από αντιπροσωπεία διπλωματών και αξιωματούχων της Κνεσέτ, θα έχει επίσης ιδιαίτερη συνάντηση με την ηγεσία του Ελληνικού Εβραϊσμού πριν την αναχώρηση της αντιπροσωπείας από την Ελλάδα.

[Με στοιχεία από τον ιστότοπο της Βουλής των Ελλήνων & το twitter του ΥΠΕΞ].

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Βουλής των Ελλήνων

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae