Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3927 επισκέπτες και 3 μέλη συνδεδεμένους

Log inAD LIBITUM – ΜΠΛΟΚ 15: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ | Εκτύπωση |

Η ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΛΚΑΛΑΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΚ 15 – Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΜΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ «No Borders (Secret City)»

Στο πλαίσιο του project «Ad Libitum», της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, η εικαστικός Άρτεμις Αλκαλάη, μέσω της οικογενειακής και καλλιτεχνικής της εμπειρίας, μιλά για το Μπλοκ 15 του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου – τον τόπο της απόλυτης φρίκης και μαρτυρίου, κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης. Ο συνθέτης Δημήτριος Δημόπουλος εμπνέεται από τα ανθρώπινα δικαιώματα, και συνθέτει το έργο «No Borders (Secret City)».

Το έργο «No Borders’ (Secret City)» είναι ένα σεπτέτο εγχόρδων. Εκτελέστηκε στους χώρους του μαρτυρικού Μπλοκ 15, και έκανε πρεμιέρα στο κανάλι της Κ.Ο.Α. στο YouTube, στις 24.10.2021, επετειακή ημερομηνία ίδρυσης του ΟΗΕ το 1945.

Στην έναρξη του βίντεο «Ad Libitum – Μπλοκ 15» [δείτε το ΕΔΩ] η Άρτεμις Αλκαλάη εξιστορεί την ιστορία του στρατοπέδου, παρουσιάζει το πως αποτυπώνει η Τέχνη το ιστορικό αυτό κεφάλαιο, και δίνει τη σκυτάλη στην μουσική «για να συνεχίσει το ιερό χρέος της Μνήμης, να μας αφηγηθεί όσα δεν μπορούν να ειπωθούν με τα λόγια», όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Το project «Ad Libitum», με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι μια πρωτοβουλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η Κ.Ο.Α. ανέθεσε σε πέντε νέους Έλληνες συνθέτες, που πρόσφατα εκκίνησαν τη συνθετική τους πορεία, αλλά έχουν ήδη επιτύχει διεθνείς διακρίσεις και αναγνώριση, τη σύνθεση ενός έργου μουσικής δωματίου, με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα έργα συνδέθηκαν με ιστορικά τοπόσημα της Αττικής, τα οποία είναι ταυτισμένα με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Προσωπικότητες που έχουν αφήσει το στίγμα τους στη μάχη υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βιωματικά, ακαδημαϊκά, πολιτικά αλλά και μέσω της τέχνης, με αφορμή τη μουσική, μιλούν γι’ αυτούς τους τόπους μνήμης. Το «Ad Libitum» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

*«No Borders (Secret City)»:Μουσική Διεύθυνση: Δημήτρης Σέμσης. Παίζουν: Φαίδων Μηλιάδης -βιολί Τριαντάφυλλος Λούκας - Βιολί Ενκέλα Κοκολάνη – Βιόλα Μάνος Γουβέλης – Βιόλα Δημήτρης Γούζιος – Βιολοντσέλο Βάνια Παπαδημητρίου - Βιολοντσέλο Τάκης Καπογιάννης – Κοντραμπάσο.

**Με στοιχεία από το κανάλι της ΚΟΑ στο YouTube

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae