Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4492 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2021, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Ισραήλ (Κνεσέτ), κ. Mickey Levy, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία διπλωματών και αξιωματούχων της Κνεσέτ επισκέφθηκε την Αθήνα για να συμμετάσχει στις εργασίες της Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Κατά την παραμονή του στην Αθήνα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα και τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια.

Στις 22.10.2021, ο Πρόεδρος της Κνέσετ επισκέφθηκε την Ι.Κ. Αθηνών, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ολοκαυτώματος και ενημερώθηκε από τον Γεν. Γραμματέα του ΚΙΣΕ κ. Βίκτωρα Ελιέζερ για την ιστορία και την σημασία του Μνημείου Ολοκαυτώματος και του Μνημείου των Δικαίων των Εθνών.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών κ. Αλβέρτος Ταραμπουλούς καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στη Συναγωγή Μπεθ Σαλώμ και ακολούθησε η λειτουργεία από τον Ραββίνο Αθηνών κ. Γκαμπριέλ Νεγρίν.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Κνέσετ αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη του Κράτους του Ισραήλ για όλους τους Εβραίους και πως θα είναι πάντα ένα ασφαλές «σπίτι» για όλους.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας το ΚΙΣΕ παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Προέδρου και της αντιπροσωπείας της Κνέσετ, κατά το οποίο υποδέχτηκαν και καλωσόρισαν τους καλεσμένους ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΙΣΕ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ και Βίκτωρ Ελιέζερ. Κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ αναφέρθηκε στην ιστορία και το έργο του ελληνικού εβραϊσμού. Στην αντιφώνησή του ο Πρόεδρος της Κνέσετ ευχαρίστησε για την φιλοξενία και αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο λαών. Στο πλαίσιο του δείπνου έγινε ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Προέδρου του ΚΙΣΕ και του Προέδρου της Κνέσετ. Επίσης το ΚΙΣΕ δώρισε σε όλα τα  μέλη της αντιπροσωπείας την αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων που είναι αφιερωμένη στο Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων.      

Στο δείπνο παρέστησαν ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι, ο Πρόεδρος του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος κ. Μάκης Μάτσας, ο Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας της Ι.Κ. Αθηνών κ. Αλβέρτος Ταραμπουλούς και Ντέλια Αλχανάτη, διπλωμάτες της πρεσβείας του Ισραήλ, το μέλος του Δ.Σ. του ΚΙΣΕ κα Ρεγγίνα Κούνιο και ο διευθυντής κ. Ηλίας Φρεζής. 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae