Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5383 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΜΙΑ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Τον Γενικό Γραμματέα κ. Βίκτωρα Ελιέζερ και τον Ταμία του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Δανιήλ Μπεναρδούτ υποδέχτηκε τη Δευτέρα 1.11.2021, στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η ανάδειξη και αξιοποίηση του χώρου των εβραϊκών κοιμητηρίων στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για μια έκταση στην ανατολική πλευρά της πόλης με 47 τουλάχιστον τάφους, οι οποίοι  αποκαλύφθηκαν πολύ πρόσφατα μετά από τις εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού που έγιναν.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ακολούθησε επιτόπια επίσκεψη στον χώρο των κοιμητηρίων παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Άνθιμου.

Στη συνέχεια τα μέλη του Προεδρείου του ΚΙΣΕ είχαν ιδιαίτερη συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο, ο οποίος έχει ενεργό δράση στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού και μερίμνησε για την ανέγερση του Μνημείου Ολοκαυτώματος της πόλης το οποίο εγκαινιάστηκε το 2019 στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Νικολάου.

Τα μέλη του Προεδρείου του ΚΙΣΕ μαζί με τον Δήμαρχο και τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκαν το Μνημείο Ολοκαυτώματος Αλεξανδρούπολης.

Κοινός στόχος η αξιοποίηση των εβραϊκών νεκροταφείων της πόλης μας, που αποτελούν κομμάτι της τοπικής μας ιστορίας, και η διοργάνωση εκδήλωσης προκειμένου να αναδειχθεί η ιστορία των Εβραίων της Αλεξανδρούπολης.

*Στοιχεία από ιστοσελίδα aftodioikisi.gr, 2.11.2021

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae