Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4302 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΗΣ AJC PDF Εκτύπωση E-mail

Το Βραβείο Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας απονεμήθηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο από την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή (AJC) στη Νέα Υόρκη, τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2021.

Δια του βραβείου αυτού, αναγνωρίζεται από την AJC η φροντίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη για την ανθρωπότητα και το περιβάλλον, η εξαιρετική δέσμευσή του για διαθρησκευτική συνύπαρξη και η προαγωγή των ορθόδοξο-εβραϊκών σχέσεων.

Στην ομιλία του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε την ηγεσία της AJC, δηλώνοντας πως η απονομή του βραβείου αποτελεί μια έκφραση αγάπης, όχι μόνο προς το πρόσωπό Του, αλλά και προς αυτά που πρεσβεύει το Οικουμενικό Πατριαρχείο: τον διάλογο, τη συμφιλίωση και την καταπολέμηση του θρησκευτικού εξτρεμισμού, του μίσους και του αντισημιτισμού.

Εστιάζοντας στον τίτλο του βραβείου, «Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια», διέκρινε ότι υπενθυμίζει τη βιβλική διδασκαλία περί της δημιουργίας του ανθρώπου «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν» του Θεού, για να επισημάνει ότι «η αξιοπρέπειά μας ως ανθρώπων εξαρτάται από την ιερότητα της εικόνας του Θεού μέσα μας».

Συνεχίζοντας τη σκέψη του, αναρωτήθηκε με νόημα: «Εάν η ανθρώπινη αξιοπρέπεια προέρχεται από την κατανόηση της εικόνας του Θεού μέσα στον καθένα μας, πόσο περισσότερο πρέπει να αγκαλιάσουμε και να νοιαστούμε για τον συνάνθρωπό μας;». «Θα πρέπει να μας εμπνέει βαθιά η αίσθηση του ιερού που περικλείει ολόκληρη τη Δημιουργία». «Το κλειδί», συνέχισε, «για τη διασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ως θεμέλιο της ανθρώπινης ύπαρξης είναι η ελευθερία. Είναι η προσευχή μας στον παντοδύναμο Θεό να απολαμβάνουν όλα τα ανθρώπινα όντα τον μέγιστο βαθμό ελευθερίας, όπως μας υπενθυμίζει ο Απόστολος Παύλος, και να χρησιμοποιούν αυτή την ελευθερία για να «υπηρετούν ο ένας τον άλλον με αγάπη».

Κλείνοντας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος συνεχάρη την ηγεσία της AJC για την προώθηση της διαθρησκειακής συνεργασίας και κατανόησης, ειδικά μεταξύ των εβραϊκών και ορθόδοξων χριστιανικών παραδόσεων, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας όλων για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, του μίσους και των κάθε είδους διακρίσεων. «Ο ρόλος της εκπαίδευσης και της οικογένειας είναι πράγματι πολύ σημαντικός», διέκρινε, «αλλά οι θρησκευτικές κοινότητες καλούνται, επίσης, να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην εξάλειψη του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού».

ΠΗΓΗ: ιστοσελίδα orthodoxtimes.gr, 2.11.2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 

AJC, 1.11.2021: Global Leader of Orthodox Christianity Ecumenical Patriarch Bartholomew Receives American Jewish Committee Human Dignity Award

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae