Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5237 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΣΧΟΙΝΑ ΣΤΟ ΚΙΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΜΕ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΒΡΑΪΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς, στις 3.11.21, είχε συνάντηση με το Προεδρείο του ΚΙΣΕ, στα Γραφεία του Οργανισμού. Τον κ. Σχοινά συνόδευαν η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα Νιόβη Ρίγκου και ο βοηθός του για θέματα πολιτικής Ηλίας Ιορδανίδης.

Ο κ. Σχοινάς, ξεκινώντας τα εισαγωγικά του σχόλια, τόνισε τη σαφή δέσμευση των Ευρωπαϊκών οργάνων, της Επιτροπής και του ιδίου προσωπικά στη μάχη κατά του αντισημιτισμού.

Από την πλευρά τους, ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ Δαυίδ Σαλτιέλ, ο Αντιπρόεδρος Μάνος Αλχανάτης, ο Γεν. Γραμματέας Βίκτωρ Ελιέζερ και ο Γεν. Ταμίας Δανιήλ Μπεναρδούτ, ενημέρωσαν τον Αντιπρόεδρο της Ε.Ε. για θέματα αιχμής που αφορούν τον Ελληνικό Εβραϊσμό.

 Η συζήτηση εστιάστηκε κυρίως στον αντισημιτισμό, και στην ασφάλεια των ιερών τόπων Εβραϊκού ενδιαφέροντος στην Ευρώπη γενικά αλλά και στην Ελλάδα ειδικότερα, καθώς και στα προγράμματα που έχει δρομολογήσει η ΕΕ -κυρίως μετά την πρόσφατη ανακοίνωση των στόχων της πρώτης στρατηγικής της ΕΕ για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και τη διαφύλαξη της εβραϊκής ζωής. Επισημάνθηκε το γεγονός ότι συναγωγές και εβραϊκά νεκροταφεία γίνονται συχνά στόχοι αντισημιτικής βίας και ο κ. Σχοινάς διαβεβαίωσε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αποφασισμένοι να προστατεύσουν την εβραϊκή ζωή στην Ευρώπη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο έργο του Μουσείου Ολοκαυτώματος της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη, τη σπουδαιότητα του οποίου υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε., στο πλαίσιο της διατήρησης της Μνήμης και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τονίζοντας το προσωπικό του ενδιαφέρον αλλά και εκείνο των ευρωπαϊκών οργάνων που θα υποστηρίξουν ενεργά την ολοκλήρωσή του.

Νωρίτερα το ίδιο πρωί, ο κ. Σχοινάς και η συνοδεία του είχαν επισκεφθεί το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, όπου τους καλωσόρισαν ο Πρόεδρος του ΕΜΕ Μάκης Μάτσας, ο Αντιπρόεδρος Μίκης Μοδιάνο, ο Γεν. Γραμματέας Βενιαμίν Αλμπάλας, ο Ταμίας Γκυ Νατάν και ο Γεν. Ταμίας του ΚΙΣΕ Δανιήλ Μπεναρδούτ. Στη συλλογή του ΕΜΕ τους ξενάγησε η Διευθύντρια του Μουσείου Ζανέτ Μπαττίνου. Ακολούθησε σύντομη ενημέρωση από τον Πρόεδρο του ΕΜΕ για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΕΜΕ για την ιστορία του Ολοκαυτώματος και το έργο του Μουσείου.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae