Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4456 επισκέπτες και 2 μέλη συνδεδεμένους

Log inΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ» | Εκτύπωση |

Η ταινία THE RESCUERS «Οι σωτήρες» του παραγωγού Τζ. Μάντελ και του βραβευμένου σκηνοθέτη Μάικλ Κίνγκ, παρουσιάζει τις άγνωστες ιστορίες 13 διπλωματών που με απαράμιλλο θάρρος διέδωσαν δεκάδες χιλιάδες εβραίους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Δείτε ΕΔΩ το trailer της ταινίας.   

Εμπνευσμένοι από το αρχείο μαρτυριών και θέλοντας να εμπλουτίσουν τα στοιχεία, η εταιρεία παραγωγής Μάικλ Κίνγκ με τη συνεργασία του USC/SHOAH Foundation αποφάσισαν να συνεχίσουν την έρευνα και να δημιουργήσουν το πρόγραμμα «ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ – τελευταία ευκαιρία να καταγραφεί η ιστορία τους», ώστε να καταγραφούν όσα νέα στοιχεία συγκεντρωθούν για τους ήρωες διπλωμάτες που διέσωσαν Εβραίους κατά την Κατοχή.  

Στην Ελλάδα υπάρχουν τα φωτεινά παραδείγματα  των διπλωματών Γκουέλφο Τζαμπόνι και Σεμπαστιάν ντε Ρομέρο Ραδιγάλες στη Θεσσαλονίκη και του Σελαχατίν Ουλκουμέν στη Ρόδο.  Όσοι γνωρίζουν ότι η οικογένειά τους διασώθηκε από κάποιο διπλωμάτη κατά την περίοδο της Κατοχής ή έχουν στοιχεία για τους αναφερόμενους διπλωμάτες,  μπορούν να βοηθήσουν στην έρευνα.

Αν έχετε στοιχεία για να εμπλουτιστεί το πρόγραμμα και να καταγραφούν οι σημαντικές πληροφορίες εκείνης της περιόδου, στείλτε τις πληροφορίες σας στον υπεύθυνο του προγράμματος KeeganLuhterστο email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ “THE RESCUERS”   

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae