Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4508 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ ΕΛΙΣΑΦ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε η τελετή αναγόρευσης του Δημάρχου Ιωαννίνων, ομότιμου καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μωϋσή Σ. Ελισάφ σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου έγινε από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο, ο οποίος μίλησε για την προσφορά του στην ιατρική επιστήμη και στον πάσχοντα συνάνθρωπο, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στο αξιοσημείωτο ερευνητικό του έργο, το οποίο, όπως τόνισε, παρήχθη σε ένα περιφερειακό εκπαιδευτικό ίδρυμα. Επίσης, τον χαρακτήρισε «χαρισματικό δάσκαλο», κάνοντας ειδική αναφορά στο διδακτικό του έργο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ μίλησε και για τη συμμετοχή του στα κοινά, με αποκορύφωμα την εκλογή του στη θέση του δημάρχου Ιωαννίνων. «Η σημερινή αναγόρευσή σας σε επίτιμο διδάκτορα αποτελεί ένα μήνυμα κυρίως για τους νέους μας, ώστε να αντιληφθούν την ιατρική ως έναν δρόμο εντιμότητας, ακαδημαϊκού ήθους και δυνατότητα πολύπλευρης προσφοράς με δράση και επίκεντρο τον άνθρωπο», κατέληξε.

Ακολούθησε η αναγόρευση του τιμωμένου με την ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Γεράσιμο Δ. Σιάσο και η περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητή Εμμανουήλ Α. Πικουλή.

Στην κεντρική του ομιλία με θέμα «Σε αναζήτηση της αυθεντικής γνώσης» ο καθηγητής Μωϋσής Ελισάφ αναφέρθηκε στην μετάβαση της επιστήμης από την παιδεία στην εξειδίκευση και το αντίστροφο στον δρόμο προς την πρόοδο, καθώς και στον ρόλο των επιστημόνων «να συμβάλουμε στη μείωση της διχοτομικής και μονομερούς θέασης των πραγμάτων και να προωθήσουμε την ανάγκη της πραότητας και του συμβιβασμού».

Εκτός των εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας στην τελετή παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της ηγεσίας του Ελληνικού Εβραϊσμού.  

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ

* Στοιχεία για το άρθρο & φωτογραφία από την ιστοσελίδα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ, 25.11.2021 

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae