Στηρίξτε τον Άλμπερτ Μπουρλά  με την ψήφο σας. * ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Ο Άλμπερτ Μπουρλά, Διευθύνων Σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη, συμπεριλαμβάνεται στους έξι υποψήφιους για την απονομή του βραβείου «Genesis», το οποίο είναι γνωστό ως το «Εβραϊκό Νόμπελ».

To βραβείο «Genesis» απονέμεται από το 2013 και συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων το οποίο διατίθεται για κοινωφελή σκοπό. Με αυτό το βραβείο τιμάται μία εξέχουσα προσωπικότητα του διεθνούς εβραϊσμού για επαγγελματικά επιτεύγματα και συνεισφορά στην ανθρωπότητα και τις εβραϊκές αξίες.

Το βραβείο θεσμοθετήθηκε το 2012 με τη δωρεά 100 εκατομμυρίων δολαρίων από πέντε εβραίους Ρώσους φιλάνθρωπους και είναι υπό τη διαχείριση του Ιδρύματος «Genesis Prize» με τη συνεργασία του Εβραϊκού Πρακτορείου για το Ισραήλ.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά, ο Άκης, όπως είναι γνωστός στη γενέτειρά του τη Θεσσαλονίκη, με δήλωσή του στο twitter στις 12.10.2021, ανέφερε πως «αν λάβει το βραβείο Genesis, θα στηρίξει την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, ενός Μουσείου αφιερωμένου στη μνήμη των χιλιάδων Εβραίων που, όπως και οι γονείς μου, απετέλεσαν μέρος μιας κάποτε ακμάζουσας εβραϊκής κοινότητας».   

Στηρίξτε με την ψήφο σας τον Άλμπερτ Μπουρλά και διαδώστε αυτή την είδηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Στηρίζοντας την υποψηφιότητα του Άλμπερτ Μπουρλά συμβάλλουμε όλοι στο σημαντικό έργο της ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ των προσωπικοτήτων που έχουν λάβει το βραβείο «Genesis» συγκαταλέγονται ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ (2021), ο ακτιβιστής Νατάν Σαράνσκι (2020) και οι ηθοποιοί Νάταλι Πόρτμαν (2018) και Μάϊκλ Ντάγκλας (2015).