Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4462 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΟ Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΣΤΟ ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Γεν. Γραμματέας του ΚΙΣΕ Βίκτωρ Ελιέζερ, στις 6.12.21, συμμετείχε στην εκπομπή «Επισημάνεις», του τηλεοπτικού σταθμού «Θράκη ΝΕΤ» και συνομίλησε με την Μαρίνα Κονδύλη και τον Δημοσθένη Δούκα, κάνοντας εκτενή αναφορά στις άγνωστες πτυχές της ιστορίας των Εβραίων που ζούσαν στην Αλεξανδρούπολη και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Η συζήτηση εστιάστηκε και στο θέμα του αντισημιτισμού και των σύγχρονων μορφών του που δηλητηριάζουν την κοινωνία. Ο ΓΓ του ΚΙΣΕ τόνισε ότι η κοινωνία πρέπει να δράσει αποφασιστικά για να παραμείνουν στο περιθώριο οι αντισημιτικές συμπεριφορές. Επίσης, αναφέρθηκε στο έργο του IHRA και στις πρωτοβουλίες  για τη διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος, με ειδική μνεία στις δράσεις που αναλαμβάνουν πόλεις της Θράκης -όπως η Αλεξανδρούπολη, η Ξάνθη και η Κομοτηνή- για την αναβίωση της εβραϊκής κληρονομιάς στην περιοχή μέσα από την αξιοποίηση των εβραϊκών μνημείων και νεκροταφείων. Δείτε την εκπομπή εδώ.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae