Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 6143 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΟ ΑΛΜΠΕΡ ΜΠΟΥΡΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Για την πορεία υλοποίησης του έργου του Μουσείου Ολοκαυτώματος, ενημερώθηκε ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης  κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ και τον project manager του έργου κ. Δημήτρη Σαμαρά, σε γεύμα εργασίας που είχαν στις 30.12.2021, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μπουρλά εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του για την πορεία εξέλιξης του έργου και ζήτησε να ενημερώνεται σχετικά με την πρόοδο μελετών και εργασιών. Όπως τον ενημέρωσαν, σήμερα έληξε η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από μουσειολόγους και εντός του Ιανουαρίου θα επιλεγεί η εταιρεία που θα σχεδιάσει τη μουσειολογική έκθεση, ενώ γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθούν αρχεία και εκθέματα από τη Μόσχα και την Ουάσιγκτον. Ο κ. Μπουρλά ζήτησε να πληροφορηθεί σχετικά με τον προϋπολογισμό και τη χρηματοδότηση. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμαρχο και τον project manager, τα χρήματα προέρχονται από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (10 εκατ.ευρώ), την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας (10 εκατ.) και το ελληνικό δημόσιο (8 εκατ.) ενώ ο τελικός προϋπολογισμός θα διαμορφωθεί μεταξύ 30 και 35 εκατ. ευρώ, όταν οριστικοποιηθούν οι μελέτες. Ο κ. Δημήτρης Σαμαράς ενημέρωσε για το χρονοδιάγραμμα του όλου έργου, σύμφωνα με το οποίο οι μελέτες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το 2023 ώστε το μουσείο να λειτουργήσει το 2025. 

Στην αρχή της συνάντησης ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στους δεσμούς της οικογένειάς του με την εβραϊκή κοινότητα, αλλά και στα σχέδιά του για την πλατεία Ελευθερίας που προσωρινά μετατράπηκε και πάλι σε πάρκινγκ.

Πηγή: Ιστότοπος gr.times, 30.12.2021 via Μακεδονία

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae