Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4428 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΚΟ. ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΕ ΧΩΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Τη διαβεβαίωση πως η Πλατεία Ελευθερίας θα γίνει πάρκο και πως η μετατροπή της σε υπαίθριο πάρκινγκ είναι ένα προσωρινό μέτρο, έως ότου διερευνηθεί η δυνατότητα για δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης, επανέλαβε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια της αποψινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

«Πραγματικά μου κάνει εντύπωση ότι οι αλήθειες για την Πλατεία Ελευθερίας αποκρύπτονται για πολιτικές σκοπιμότητες. Προσωπική μου βούληση είναι να γίνει πάρκο που θα αναζωογονήσει το πράσινο και το αστικό περιβάλλον και θα τιμά τη μνήμη των χιλιάδων Εβραίων συμπολιτών μας που χάθηκαν στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», είπε ο κ. Ζέρβας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

Πρόσθεσε, δε, πως «κανένα σχέδιο δεν αλλοιώνει τον χαρακτήρα του ιστορικού αυτού σημείου. ‘Οποιος υποστηρίζει το αντίθετο ενεργεί δόλια και με σκοπιμότητα». Συμπλήρωσε ακόμη πως σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα ενημερώσει το Σώμα για την πορεία της ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος, ενώ μίλησε για «στενή συνεργασία με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο σε πληθώρα ζητημάτων».

«Μαθήματα ιστορίας, μαθήματα απόδοσης τιμής και σεβασμού της μνήμης χιλιάδων συμπολιτών δεν θα τα δεχτώ. Και ειδικά από αυτούς που υπηρετούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες, που προσπαθούν να δημιουργήσουν σύγχυση», ανέφερε ο δήμαρχος, επαναλαμβάνοντας πως προεκλογικά είχε προαναγγείλει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός υπόγειου πάρκινγκ στην Πλατεία Ελευθερίας, με στόχο να δοθεί «ανάσα» στο κυκλοφοριακό.

«Μετατρέψαμε προσωρινά την Πλατεία Ελευθερίας σε χώρο στάθμευσης για να αξιοποιήσουμε τον ενδιάμεσο χρόνο μέχρι την κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ», είπε.

Πηγή: Ιστοσελίδα The President, 27/12/2021 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae