Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4749 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΒΕΑΤΡΙΚΗΣ ΣΑΪΑΣ – ΜΑΓΡΙΖΟΥ «ΤΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ» ΣΤΗΝ ΕΡΤ | Εκτύπωση |

Μία νέα μίνι σειρά εποχής, που καταπιάνεται με την ιστορία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης βρίσκεται ένα βήμα πριν πάρει το «πράσινο φως» στην EPT. Η σειρά λέγεται το «Βραχιόλι της φωτιάς» και θα βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου. Σύμφωνα με πληροφορίες η μίνι σειρά 7 επεισοδίων πέρασε ήδη από τις αρμόδιες επιτροπές ενώ την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να ενταχθεί και επίσημα στο πρόγραμμα που σχεδιάζει η ΕΡΤ με απόφαση του Δ.Σ. Η σειρά αφηγείται το δραματικό οδοιπορικό μιας εβραϊκής οικογένειας τον 20ό αιώνα, ξεκινώντας από το 1917 και τις μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν στην εβραϊκή συνοικία της Θεσσαλονίκης ξεσπιτώνοντας την οικογένεια της Μπενούτα. Όλα καίγονται εκτός από ένα πολύτιμο κειμήλιο, που αποτελεί συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε γεγονότα και  ανθρώπους με κοινή μοίρα: το βραχιόλι της φωτιάς.

Πηγή: Real News, έντυπη έκδοση, 9.1.2022

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae