Για 6η συνεχή χρονιά συνεχίζεται με επιτυχία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η διεθνής εκστρατεία #WEREMEMBERπου θέσπισε το  WJCκαλώντας το ευρύ κοινό να συμμετάσχει σε αυτή για να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. 

Εκατοντάδες χιλιάδες  και οι φετινές συμμετοχές  κυβερνήσεων και κοινοβουλίων, επισήμων κοινωνικών φορέων, ιδρυμάτων,  ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, του αθλητισμού,  και απλών πολιτών απ΄όλον τον κόσμο που καταθέτουν τη δική τους συμβολή στη διατήρηση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Ολες οι φωτογραφίες προβάλλονται σε συνεχή ροή στον χώρο του στρατοπέδου του Αουσβιτς. Μπορείτε να δείτε εδώ την προβολή. 

Ενδεικτικά μεταφέρουμε παρακάτω ορισμένες από τις φετινές διεθνείς καταχωρήσεις στο #WEREMEMBER.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ για την καταπολέμηση του Αντισημιτισμού Κατ. Σνουρμπέιν φωτογραφίζεται για το We Remember και στην ανάρτησή της υπενθυμίζει ότι «σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι σημαντικό να θυμόμαστε τη Σοά, να διατηρούμε τη μνήμη των θυμάτων, να απορρίπτουμε τη διαστρέβλωση της ιστορίας του Ολοκαυτώματος, να καταρρίπτουμε τους μύθους συνομωσίας και να υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία και τις δημοκρατικές αξίες».

Η έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες φωταγωγήθηκε με το We Remember και η  Πρόεδρος της Ε.Ε. Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν φωτογραφήθηκε μπροστά στο επιβλητικό κτήριο δηλώνοντας και με αυτόν τον τρόπο τη δέσμευση της Ε.Ε. στη διατήρηση της μνήμης. Στις ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ φωταγωγήθηκε επίσης η φαντασμαγορική πρόσοψη του Δημαρχείου.

Στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ από τις 22.1.2022 φωταγωγήθηκε η πρόσοψη του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου (Μπούντενσταγκ - δείτε ΕΔΩ σχετικό βίντεο), καθώς και το Υπουργείο Άμυνας, από τις 20.1.2022 με το λογότυπο της εκστρατείας.

Σε ανάρτηση του Υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας στο twitter αναφέρεται: «Το #WannseeConference στο οποίο σχεδιάστηκε η απέλαση και η εξόντωση του εβραϊκού λαού στην Ευρώπη ήταν πριν από 80 χρόνια. Θυμόμαστε το πιο σκοτεινό κεφάλαιο της γερμανικής ιστορίας. Από σήμερα, το #WeRemember κοσμεί την πρόσοψη του Υπουργείου Άμυνας στο Βερολίνο».

wr eu von leynenΣτην ΑΥΣΤΡΙΑ από τις 20.1.2022 φωταγωγήθηκε το Αυστριακό Κοινοβούλιο και αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο twitter φωτογραφία του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Σομπότκα και του Αντιπροέδρου του  WJC Μάραμ Στέρν κρατώντας μαζί το μήνυμα WeRemember.  "Θλίψη και ντροπή για τη Σοά" αναφέρει στην ανάρτησή του ο Καρδινάλιος της Βιέννης Κριστόφ Σόνμπορν.

Στη ΓΑΛΛΙΑ, στα γραφεία της ΟΥΝΕΣΚΟ στο Παρίσι θα εκτίθενται μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου κατά μήκος του περιμετρικού φράχτη καθώς και σε εσωτερική  αίθουσα 50 φωτογραφίες επιζώντων με τις οικογένειες τους που τραβήχτηκαν από κορυφαίους φωτογράφους σε όλη τη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένης και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ. Ειδική σήμανση για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος και το We Remember τοποθετήθηκε στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο, καθώς και στην έδρα της UNESCO στη Γερμανία.

Το ΥΠ.ΕΞ. της ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΣ ανάρτησε φωτογραφίες προσωπικοτήτων της χώρας που κρατούν τις επιγραφές We Remember. Από τον ΚΑΝΑΔΑ ο βιολόγος  Santa J. Ono ανάρτησε στο twitter βίντεο να παίζει το Κολ Νιδρέ στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Στην ΚΥΠΡΟ, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φωτογραφήθηκε για το We remember.

Από τον αθλητικό κόσμο, στελέχη των ποδοσφαιρικών ομάδων της Νυρεμβέργης, αλλά και της Μπορούσια Ντόρτμουντ έκαναν συμβολικές αναρτήσεις, ενώ το εφηβικό τμήμα της γυναικείας ομάδας μπάσκετ Ruzomberok της Σλοβακίας φωτογραφήθηκε κρατώντας πανό με το μήνυμα #WeRemember.

 

BRUXELLES 2022 site

 

katarina 2022

 

 

photo streaming 22