«Η πλατεία Ελευθερίας πρέπει να γίνει πάρκο μνήμης. Βέβαια, η Κοινότητα δεν μπορεί να μιλήσει για τον Δήμο», δήλωσε ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ.

Ερωτηθείς για το θέμα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για τη συναυλία που θα δοθεί την Κυριακή 30.1.2022 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με αφορμή την 27η Ιανουαρίου, Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος ο κ. Σαλτιέλ ανέφερε ότι «πρέπει επιτέλους άμεσα να αποφασίσει ο δήμαρχος και να ξεκινήσουμε αυτό το πολύ σπουδαίο έργο που δεν είναι μόνο στην εμβέλεια της Ελλάδας. Εβραίοι από όλο τον κόσμο περιμένουν να το δουν» και πρόσθεσε ότι η Κοινότητα είναι διατεθειμένη να βρεθούν χρήματα για να τελειώσει όσο γρηγορότερα γίνεται αυτό το έργο.

«Θα δώσει την τιμή στους Εβραίους Θεσσαλονικείς, καθώς από εκεί ξεκίνησε ο διωγμός. Πρόκειται για ένα πολύ ιστορικό μέρος για εμάς», είπε ο κ. Σαλτιέλ.

Αναφέρθηκε ακόμη και στο Μουσείο Ολοκαυτώματος, σημειώνοντας ότι μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για να δοθεί η άδεια ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή. «Αυτά τα έργα πρέπει να προχωρήσουν και να γίνουν», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: VORIA, 25.1.2022