Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5429 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΗ ίδρυση του Συλλόγου PDF Εκτύπωση E-mail

  Το 1990, 70 περίπου Έλληνες Εβραίοι ανάπηροι, τραυματίες και πολεμιστές του Πολέμου του 1940-'44, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα Σύλλογο με την επωνυμία "Κέντρο Έρευνας για τη Συμβολή των Ελλήνων Εβραίων στους Πολέμους 1940-1944 και την Προαγωγή της Ελληνικής Κοινωνίας".
    Σκοπός του Συλλόγου μας είναι η συλλογή ιστορικών στοιχείων και ντοκουμέντων για τη συμμετοχή των Ελλήνων Εβραίων στους Πολέμους της Ελλάδος για την ελευθερία. Παρόμοιοι σύλλογοι υπήρχαν ήδη σε όλα τα συμμαχικά κράτη και απαρτίζονταν από Εβραίους βετεράνους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
    Ο Σύλλογός μας αναγνωρίστηκε με την απόφαση 4058/1994 του Πρωτοδικείου Αθηνών. Εκ των υστέρων προστέθηκε το διακριτικό "Έλληνες Εβραίοι βετεράνοι των Πολέμων '40-'44".
    Πρόεδρος του Συλλόγου εξελέγη ο κ. Ηλίας Χατζόπουλος, τραυματίας Πολέμου, που βρέθηκε από την πρώτη ημέρα του Πολέμου (28 Οκτωβρίου 1940), στην πρώτη γραμμή του πυρός, στα υψώματα του Καλπακίου για 15 ημέρες και τραυματίστηκε κατά την προέλαση στα σύνορα της Αλβανίας.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae