Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5387 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Για την απώλεια της Μαριέττας Γιαννάκου το ΚΙΣΕ απέστειλε στις 28.2.2022 το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα: 

"Με βαθιά θλίψη το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος πληροφορήθηκε την απώλεια της Μαριέττας Γιαννάκου και εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του Ελληνικού Εβραϊσμού.

Προσωπικότητα με όραμα και έμπνευση, ακούραστη ενέργεια και ανοιχτό πνεύμα, η αείμνηστη Μαριέττα Γιαννάκου προσέφερε τα μέγιστα στην ελληνική δημόσια ζωή με προσήλωση και συνέπεια στις αρχές της δημοκρατίας, από όποια θέση κι αν ανέλαβε, προσδίδοντας κύρος, εμπνέοντας εμπιστοσύνη και επιτελώντας πολυεπίπεδο έργο προς όφελος της κοινωνίας.

Η συμβολή της στη μνήμη του Ολοκαυτώματος ήταν καταλυτική αφού ως Υπουργός Παιδείας υλοποίησε για πρώτη φορά τον θεσμό των εκπαιδευτικών επισκέψεων μαθητών στο Άουσβιτς. Ο Ελληνικός Εβραϊσμός έχασε μια ανεκτίμητη φίλη.

Ας είναι το έργο της παράδειγμα για όλους και η μνήμη της ευλογία για τους οικείους της.

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Πρόεδρος  Δαυίδ Σαλτιέλ

Ο Γεν. Γραμματέας Βίκτωρ Ισ. Ελιέζερ"

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae